Zakaj je dobro uporabljati masko za poškodovane lase?

CITYLIFE 03.07.2024
taisiia-stupak-mwabe4jcuhi-unsplash

Živimo v svetu, v katerem nas vsak dan napadajo s tem, kakšna je prava lepota in kako bi morali izgledati. Od napihnjenih ustnic, močno poudarjenih obrvi, do popolne postave. A edina zadeva, ki jo zares potrebujete so nasveti za nego kože in nego las. Te dve stvari sta najbolj pomembni za naš videz in počutje. 

Še posebej lasje so lahko v različnih življenjskih obdobjih različno dovzetni na zunanje vplive. Če so vaši lasje večino časa poškodovani (zaradi barvanja, slane vode, vetra, sonca), potem je pametno, da začnete z uporabo maske za lase, s katerimi boste svoje lasje navlažili in popravili.

Katere pa so vse prednosti mask za lase?

Več vlage

Glavna prednost maske za lase je, da bodo vaši lasje precej bolj navlaženi in bodo  videti precej bolj zdravo. Vlaga bo poskrbela za bolj zdrave in manj uničene lase - ne le na videz, ampak tudi na otip. Za zelo navlažene lase, poskusite masko za čez noč, ki vam bo dala globoko navlažitev. Izberite med maskami, ki imajo veliko vitamina in vlažilnih učinkovin, kot so arganovo olje, aloe vera, kokosovo olje in karitejevo maslo.

Foto: Pexels

Na otip bolj mehki lasje

Vsi, ki imate posvetljene, pobarvane lase, ali veliko uporabljate izdelke za oblikovanje las, dobro veste, da sicer z vsem tem dosežete določen videz, ampak vaši lasje so posledično suhi in razcepljeni. Maska za lase bo znatno izboljšala teksturo las, saj bodo vlažilne sestavine poskrbele za bolj mehko strukturo.

Poslovite se od skuštranosti

Nekateri imajo že po naravi bolj skuštrane in nakodrane lase, pri večini pa je to posledica prevelike uporabe vročih naprav, barvanja in drugih produktov. Zato je obvezna navlažitev, s sestavinami, kot so karitejevo maslo, jojobino olje in aloe vera. 

Večji sijaj

Želite sijoče lase? Če so vaši lasje uničeni, bo že malo dodatne vlage, ki jo boste dobili z masko za lase, poskrbelo za sijaj las. Še posebej bo to primerno za lase, ki so posvetljeni ali pobarvani. Najbolj primerne maske za sijaj so tiste, ki vsebujejo med, aloe vero, ekstrat bambusa in kokos.

Foto: Pexels

Bolj zdravo lasišče

Suho in razdraženo lasišče je pogosto povezano s poškodovanimi lasmi, saj lahko izdelki za oblikovanje in barvanje las, razdražijo in izsušijo lasišče občutljivo kožo na vaši glavi. Nekatere maske za lase imajo sestavine, ki vam bodo pomagale, da ustavite praskanje, saj so sestavine protibakterijske in protivnetne. Še posebej primerna sestavina je olje čajevca. 


Izbor urednika