1001 CVET in mladi upi slovenskega smučanja

Anja Mrevlje 20.11.2018
Mladi upi slovenskega smučanja

Kot partner mladinskega programa slovenskih alpskih smučarjev 1001 CVET v akciji "Okus zmage" predstavlja najobetavnejše tekmovalce in potencialne bodoče zvezde alpskega smučanja. V nadaljevanju poglejmo kako poteka njihovo kaljenje, kakšen je razvoj slovenskega smučarskega podmladka in kaj jih motivira za uspešne športne rezultate.

Slovenci popijemo 520 ton čaja letno.

Anže Čufar je bil leta 2016 državni prvak v slalomu in veleslalomu kategorijah do 18 let, uvrstil pa se je tudi med 10 najboljših na tekmah nivoja FIS: "Na treningu poskušam graditi na svojih šibkih točkah, najbolj pa me motivira želja biti najboljši." 

Željo po zmagah in olimpijski medalji čuti tudi Martin Križaj, ki je državni prvak v slalomu, veleslalomu in superveleslalomu v kategoriji do 16 let, dvakrat pa je zmagal tudi na Pokalu Loka: "Moja motivacija je želja po uspehu. S smučanjem sem se sicer začel ukvarjati že pri štirih letih, zanj pa me je navdušil oče."

Rebeka Oblak je dosegla 2. mesto na Mladinskem državnem prvenstvu v veleslalomu: "Uživala sem že prvi dan, ko so me postavili na smuči pri treh letih. Danes me najbolj motivira, da se v sezoni pokaže in izplača ves trud, ko poleti treniramo in garamo. Verjamem, da če res daješ vse od sebe, se ti lahko uresničijo vse sanje." 

Mladi upi slovenskega smučanja.

Tudi Živa Otoničar, ki je dosegla 4. mesto na Eyof 2017 v slalomu in veleslalomu ter 2. mesto ekipno na Eyof 2017, pravi, da je njena formula za uspeh veliko dela, trud in disciplina: "Letošnjo sezono se vračam po poškodbi še bolj motivirana, da dokažem, da sem se vrnila močnejša."

Maks Jan Mirnik, podprvak v kategoriji do 18 let v veleslalomu, superveleslalomu in smuku, svojim kolegom dodaja: "Moj cilj je dobre vožnje na treningih ponoviti tudi na tekmah."

S čaji 1001 CVET družbeno odgovorni

Blagovna znamka 1001 CVET bo tudi v letu 2018 podprla mlade upe slovenskega alpskega smučanja. Med 15. 10. in 31. 12. 2018  bo z donacijo 10 centov od vsakega prispelega znaka s škatlic SLO SKI 1001 CVET javno in ponosno, skupaj z vsemi ljubitelji čaja, podprli mlade talente in jim omogočili, da dosežejo svoje cilje tako na treningih kot tekmah.
1001cvet.si

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča