4 ključni nasveti, če letos načrtujete poroko

CITYLIFE 01.07.2020
poroka

Pravočasno izberite lokacijo in potrdite datum
Izbira datuma načeloma sovpada tudi z izbiro lokacije. Večina najbolj zaželenih lokacij je lahko zasedena tudi leto ali celo dve vnaprej. Vsekakor je lažje, če je lokacija drugačna, inovativna ali le vajina, potem morda tudi terminskih omejitev ne bo. Preverite lokacije, ki ustrezajo vašemu stilu poroke in najbolje je, da ponujajo kar največ na enem mestu. Takšna lokacija je na primer Zlati grič, ki poleg vrhunske destinacije omogoča odlično kulinariko, pestro izbiro vin in najlepšo fotografsko kuliso. 

Sanjajte, ampak ostanite finančno realni
Čeprav bi to moral biti dan, ki bi ga kreirala po vseh merilih sama, je denar vsekakor tudi dejavnik. Premislita, koliko denarja bosta potrebovala za organizacijo in izvedbo poroke, ki si jo želita. Dogovorita se koliko svatov želita povabiti in se pogovorita z družino, če bodo morda starši finančno podprli poroko. Vsekakor postavita finančni razpon, v katerem se počutita udobno in vedno računajta na nekaj nepredvidenih stroškov.

Ljubezen gre skozi želodec
Ne pozabita, da ni pomembno le, da nekaj je postreženo, ampak tudi kaj in kako je postreženo. Kako je z alkoholom, koliko in katerega boste dali na voljo svatom. Proračun se lahko hitro spremeni tudi v povezavi s ponujeno pijačo. Ni pa ključen proračun, pomembno je tudi, da je hrana in vino odlične kakovosti.

Stil narekuje vse – tudi vajino poroko
Kakšen stil poroke bosta izbrala je izhodišče za vse naslednje korake: dekoracija, prstani, poročna obleka, število gostov … Stilov je nešteto in najdita nekaj, kar vaju v zgodbi povezuje in se oba dobro počutita v tem. Lahko je to tradicija, določena barva, zgodovinski utrinki, vajini hobiji in dejavnosti. Od tega bo odvisna izbira lokacije obreda in slavja. Glavni element stila poroke bo določil barve in slog vabil, detajle svečanih oblek, pripadajoče cvetje ter ostalo dekoracijo.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča