5 destinacij, na katere ne bi pomislili, da bi jih obiskali

Tina Lagler 16.01.2018
Jordanija. Foto: Pixabay

Jordanija

Jordanija ponuja veliko več, kot bi si v resnici zamislili. Ta obmorska država na Bližnjem vzhodu je namreč pravi kulturni biser. Ljudje so izjemno prijazni, kulinarika je za prste obliznit, zgodovinski spomeniki pa nadvse vabljivi in očarljivi. Tako se lahko okopamo v Mrtvem morju, na obali jahamo kamele, obiščemo rimski Jerash in znamenito rdeče nabatejsko mesto Petra.

Jordanija. Foto: Unsplash

Valletta, Malta

Valletta, znana tudi kot mesto trdnjava ali mesto, ki so ga gospodje zgradili za gospode, kot turisti in domačini radi povedo, ima nadvse bogato zgodovino, o čemer pričajo številne utrdbe in palače. Tako se lahko podamo na pravo zgodovinsko raziskovanje stolnice svetega Janeza Krstnika in palače Auberge de Castille, za pop kulturčkanje pa priporočamo obisk filmskih lokacij serije Igra prestolov.

Valletta na Malti. Foto: Unsplash

Butan

Mala gorska država v južni Aziji, Butan, bo osvojila predvsem avanturiste in ljubitelje divjine. Očarala nas bo raznolika in bogata pokrajina, seveda pa ne manjka edinstvene kulturne dediščine. Ogled številnih templjev je obvezen, saj so naravnost čudoviti kot tudi neokrnjena narava, ki jo lahko raziščemo na dveh kolesih.

Otok Sveta Helena

Iz hribovitega eksotičnega Butana pa na Otok Sveta Helena, ki ga najdemo v Atlantskem oceanu, natančneje 2800 kilometrov oddaljenega od zahodne obale Afrike. Na Sveti Heleni je v izgnanstvu umrl Napoleon Bonaparte, zaradi česar otok radi obiščejo turisti, lani pa so prebivalci dobili prvo letališče. Sveta Helena ima razgibano obalo in hribe, ki odpirajo čudovit razgled na morje.

Sveta Helena. Foto: Depositphotos

Azori, Portugalska

Če kje letos najdemo raj na Zemlji, so to zagotovo Azori. Gre za devet otočkov vulkanskega nastanka, ki so tako zeleni kot Pantonova barva lanskega leta. Dih nam bodo vzele temne peščene plaže, sprostitev pa bomo našli v naravnih termalnih vrelcih. Podamo se lahko na vulkanske vrhove, na goro Pico, denimo, ali na jezero Lagoa de Santiago v vulkanskem kraterju.

Azori. Foto: Depositphotos

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča