5 filmov o Coco Chanel

Klavdija Rupar 29.03.2019
Coco Chanel

Bila je filantropistka, liberalka, živela je tisoč življenj, ki jih je vodil njen mrzličen antikonforzmizem. Njena zgodba pa ni navdihnila samo ljudi v svetu mode, ampak kar nekaj kinematografskih in televizijskih režiserjev. O njej je bilo posnetih več filmov, mi jih predstavljamo pet, ki bi si jih vsak ljubitelj mode moral pogledati.

Coco Before Chanel 

Gre za podroben prikaz življenja Gabrielle Chanel, vse od njenega otroštva, ki ga je preživela v internatu, do prvih izkušenj z izdelovanjem oblačil v Parizu, pa vse do rojstva Chanelove modne hiše. Audrey Tautou graciozno predstavi to elegantno damo, ki je ustvarjala elegantne in udarne kose oblačil.

Coco Chanel

Leta 2008 je na televijzske ekrane prišel precej skritiziran film, ki sledi zgodbi Gabrielle Chanel, vse od njenega otroštva do zadnjih dni življenja. V njem so predstavljene vse njene slave, težave, ljubezenske zgodbe in ljudje, ki so na takšen ali drugačen način zaznamovali njeno življenje.

Coco Chanel & Igor Stravinsky 

Pariz v 20. letih in vsi govorijo o Coco Chanel. Bogata pariška publika se zgrinja v njenem butiku, kjer jih razvaja z ženstvenimi in elegatnimi kreacijami, ki z dvojnim C-jem nosijo njen podpis. V ozadju pa je oblikovalka zlomljena ob smrti ljubimca Boya Caplea. Njena žalost traja vse dokler ne spozna skladatelja Igorja Stravinskyja, ki jo navduši s svojo karizmo in osebnostjo.

The Return

Prvič je bil ta kratki film predstavljen decembra 2013 na predstavitvi kolekcije Chanel Métiers d'Art collection 2013/2014, režiral pa ga je predkratkim preminuli Karl Lagerfeld. Predstavlja ponovno odprtje modne hiše Chanel v Parizu leta 1954.

Once Upon A Time 

9. maja 2013 je Chanel ob 100. obletnici odprtja prvega butika Gabrielle Chanel v Deauville, predstavil kolekcijo v Singapurju, poleg pa je Karl Lagerfeld ponovno posnel kratek film, ki je posvečen prvim letom modne hiše. V vlogo Coco Chanel je vstopila britanska igralka Keira Knightley, ki je dolgoletna muza znamke.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča