5 najstarejših kavarn na svetu

Klavdija Rupar 30.10.2018
Café Le Procope, Paris (1686)

Kava nas povezuje z drugimi, s svetom in celo z našo preteklostjo. Predstavljamo pet najstarejših, najbolj uglednih kavarn po svetu, v katerih strežejo in uživajo v kavi že več kot sto let. 

1.Café Le Procope, Paris (1686)

Najstarejša kavarna v Parisu in najverjetneje tudi ena najsterjših kavarn na svetu. Znana je po tem, da so v njej kavo pili revolucionarji in intelektualci kot so Voltaire, Rousseau, Thomas Jefferson in Benjamin Franklin.
procope.com

Foto: Café Le Procope

2. Caffè Florian, Venice (1720)

Edina kavarna, v katero so v tistem času lahko zahajale ženske, kar pa je pritegnilo tudi slavne ljudi kot so Lord Byron, Proust in Dickens. Poleg Café le Procope je najstarejša kavarna, ki deluje že od vsega začetka.
caffeflorian.com

Foto: Caffe Florian

3. Caffè Greco, Rome (1760)

Najstarejša in nekateri bi celo rekli, da najbolj elegantna kavarna v Rimu. V njej so gostili Keatsa, Shelleyja, Lorda Byrona, Goetheja, Wagnerja, Lizsta in Mendelssohna.
anticocaffegreco.eu

Foto: Caffe Greco

4. Café Central, Vienna (1876)

Popularna zgodovinska znamenitost dunajske kulturne zgodovine. Ta kavarna je predstavljala inkubator za intelektualce kot so Freud, Lenin in Trotsky.
cafecentral.wien

Foto: Caffe Central, Vienna

5. Caffè Reggio, New York City (1927)

Ta majhna kavarna, ki jo najdemo v Greenwich Villageu, je dom prvega aparata za ekspreso v Združenih državah Amerike. Še danes so izredno ponosni, da so Ameriki predstavili kapučino.

Foto: Caffe Reggio, New York City

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča