5 stvari, ki jih mora vsebovati naš LinkedIn profil

Klavdija Rupar 07.03.2022
Foto: Unsplash

Zadnja stvar, ki si jo želimo v svetu, ki živi od in na družbenih omrežjih je, da v svoj radar dodamo še eno novo. A LinkedIn ni družbeno omrežje, na katerem lahko v vsakem trenutku dneva spremljamo, kaj počnejo naši prijatelji in najljubši zvezdniki, ampak je odlična platforma, da predstavimo sebe v najboljši luči, napišemo svoje reference in mogoče celo dobimo službo. To sicer ni nujno, skoraj zagotovo pa nas bo bodoči šef poiskal na LinkedInu. In kaj je tisto, kar mora vsebovati vsak dober in profesionalen profil?

Imeti moramo profesionalno profilno fotografijo

Naša fotografija je prva stvar, ki jo vidi tisti, ki pregleduje naš LinkedIn profil. Zato je pommebno, da nismo v preveč razgaljenih oblačilih ali da čez obraz ne lepimo Snapchat filtrov. Kamere na telefonu so izredno kakovostne, zato samo prosimo kolegico naj naredi eno normalno fotografijo z lepim ozadjem.

Foto: Unsplash

Odstranimo stare izkušnje in reference

Pametno je, da odstranimo preveč stare reference, službe in izkušnje, ki smo jih dobili. Lahko smo sicer ponosni, da smo nekje v osnovni šoli zmagali na tekmovanju, a vseeno so najbolj pomembne izkušnje, ki smo jih pridobili po koncu srednje šole. Je pa zagotovo odlična platforma, da pokažemo, da smo delovali tudi v prostovoljnih društvih in imeli veliko dodatnih aktivnosti.

Poskrbeti moramo, da nas bo lahko najti

Najboljši del platforme je, da nas ljudje lahko najdejo brez težav. Je najlažji način, da se povežemo z ljudmi iz svoje industrije in tudi tistimi, ki niso del nje. Četudi je naša služba precej zakomplicirana, poskrbimo, da jo predstavimo na čim bolj enostaven način, saj nas bodo tako precej lažje našli.

Foto: Unsplash

Pridobimo si priporočila sodelavcev

V zadnjih letih je LinkedIn dodal možnost, da lahko sodelavcem napišemo priporočilo ali oni nam. Najbolje je, da se z nekaj sodelavci dogovorimo, da nam napišejo priporočila ali ocenijo naše izkušnje. Seveda pa tudi vrnemo uslugo.

Ne objavljamo zasebnih stvari

Ni platforma, na kateri objavljamo zanimive in smešne Tinder zgodba, ali kako hudo nam je. Zasebno dramo obdržimo zase in ostanimo popolnoma profesionalni.

Foto: Unsplash

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča