7 jutranjih ritualov za bolj srečno, zdravo in kreativno življenje

CITYLIFE 19.09.2023
jutranjenavadefotofreepik

Pitje vode na prazen želodec

Jutranje pitje vode na prazen želodec ima številne pozitivne učinke na telo. Razstruplja in že navsezgodaj pospeši naš metabolizem. Vodi lahko dodamo tudi limonin sok. 

Meditacija

Če si le lahko časovno privoščimo, si je zjutraj priporočljivo vzeti 10 do 20 minut za meditacijo. S tem bomo znižali nivo stresa, uravnotežili naše počutje ter izboljšai koncentracijo. Da se izognemo zaspanosti, meditiramo po osvežilni prhi. 

Glasba in ples

Prižgimo svojo najljubšo glasbo in plešimo! Ples nas bo prebudil in navdušil nad začetkom novega dneva. Da bomo dan začeli z nasmeškom na obrazu, glasbo poslušamo skozi vso jutranjo rutino.

Naredimo seznam opravkov

Seznam nalog, ki bi jih radi opravili do večera, je najbolje napisati še preden se zjutraj odpravimo od doma. S tem jutranjim ritualom bomo bolj produktivni in kreativni.

Ogled motivacijskih videov

Če zjutraj potrebujemo še dodatno brco v zadnjo plat, bo ogled kratkega motivacijskega posnetka prava izbira. Na internetu takih posnetkov kar mrgoli, zato vsak lahko najde ravno pravšnjega zase.

Jutranji tek

Nič nas ne more bolj zbuditi kot jutranji trening, ki ima tudi neštete pozitivne učinke na zdravje. Tek na prostem ima še dodatno prednost, saj lahko med rekreacijo opazujemo čarobno prebujanje okolice. 

Zgodnje zbujanje

Jutranje hitenje škoduje naši zbranosti, zato si moramo za prebujanje in jutranje opravke vzeti dovolj časa. Že, če budilko nastavimo 20 minut bolj zgodaj, bomo zjutraj bolj sproščeni, kar pa se bo poznalo skozi ves dan. 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča