Stvari, ki jih moramo zjutraj narediti za lepši dan

Klavdija Rupar 10.03.2022
Foto: Unsplash

Nekateri nismo niti malo jutranji ljudje, spet drugi radi poudarijo, da jutra obožujejo. Ne glede na to, na kateri strani smo, obstaja nekaj preprostih jutranjih rutin, ki bodo močno vplivale na počutje skozi dan. Nekatere trajajo le nekaj minut, predstavljamo pa vam jih spodaj.

Privoščimo si kratek sprehod

Izkoristimo prve žarke sonca in dnevne svetlobe, takšen začetek dneva nam bo najbrž dal energijo, ki nam bo dala zagon za celoten dan. Potrebujemo le dober par superg in nekaj dobre volje.

Posteljimo posteljo

Ni potrebno, da jo popolnoma polikamo, samo ne pustimo popolnoma razmetane. Ko se bomo zvečer vrnili se bomo ulegli v čisto in bolj svežo posteljo.

Foto: Unsplash

Napišimo tri pozitivne stvari

Preprosta vaja, v kateri zapišemp tri dobre oziroma pozitivne stvari, ki so se zgodile prejšnji dan. Za to potrebujemo le nekaj minut, ki pa bodo imele na nas velik vpliv.

Pijmo vodo

Naše telo potrebuje vodo po spanju, saj med spanjem iz telesa izgubljamo tekočino. Kozarec vode zjutraj nam zagotovi, da je telo dovolj hidrirano.

Foto: Unsplash

Očistimo svoj um

Meditirajmo, saj bomo z meditacijo izboljšali svoj fokus, se razbremenili stresa in obvladovali pritisk. Najbolje je, da uporabimo aplikacijo, ki nas bo vodila skozi to.

Foto: Unsplash

Zapišimo si cilje dneva

Ni dovolj, da si zapišemo, kaj vse moramo narediti tisti dan, bolje je, da napišemo, kako bomo te stvari učinkovito izvedli. Bodimo realni in si ne naložimo preveč stvari v enem dnevu.

Pogovorimo se z nekom, ki ga imamo radi

Družbena interakcija z drugimi ljudmi je zaželjena in znastveno dokazana za pozitivno. To je zagotovo najlepši začetek dneva.

Foto: Unsplash


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča