Cold Brew Kit - slovenska novost na kavnem trgu

CITYLIFE 12.09.2019
Cold brew kit

Kava je tretja najbolj priljubljena pijača na svetu, takoj za vodo in čajem. Vendar pa je kava, ki smo je vajeni, zaradi masovne proizvodnje in generične predelave postala predvidljiva in skorajda dolgočasna. V Goat Story poskušajo kavo narediti zanimivo in včasih malce avanturistično, saj kava v sebi skriva ogromen potencial okusov

Vsako zrno kave v sebi skriva skoraj tisoč različnih sestavin, ki vplivajo na okus in vonj. Na okus najbolj vplivajo lokacija farme, kakovost prsti in klimatski pogoji. Levji delež pri doseganju kakovosti kave pa nosijo pridelovalci, ki z ročno obdelavo kave in inovativnimi metodami procesiranja poskrbijo za visoko kakovost in raznolikost okusov kave.

V Goat Story se z raziskovanjem specialty kave ukvarjajo že več kot pet let. Njihova pametna naprava za kavo GINA ljubiteljem kave že omogoča tri različne ročne načine priprave filter kave. 

"Iskali način, kako specialty kavo čim enostavneje približati tudi manj zahtevnim uporabnikom in tistim, ki si želijo odlične kave z manj truda. Pravo vstopno točko v svet specialty kave smo prepoznali v hladno varjeni oz. cold brew kavi, predvsem zaradi enostavnosti priprave in vsestranske uporabe." Anže Miklavec

Cold Brew Kit poenostavi pripravo cold brew kave. Sveže zmleta kava je zapakirana v filter vrečke, ki jih v stilsko dovršenem kozarcu zgolj prelijemo s hladno vodo.

Cold Brew Kitu bo sledila ponudba sezonske, izjemno kakovostne kave v zrnu, ki jo pražijo v lastni pražarni v Ljubljani. Kmalu pa bodo predstavili tudi druge inovacije s področja priprave kave.

Cold Brew Kit poenostavi pripravo cold brew kave. Filter s sveže mleto kavo zgolj prelijemo s hladno vodo, počakamo in uživamo v raznovrstnosti okusov, ki jih ponuja specialty kava.

Kaj je specialty kava?

Specialty kava je najbolj kakovostna kava na svetu, ki na lestvici ocenjevanja kave dosega oceno vsaj 80 od možnih 100 točk, to je manj kot 10 % najbolj kakovostne kave na svetu. Kava je ročno pridelana, procesirana in nežno pražena, zato so v njej jasno izraženi okusi in arome, ki se močno razlikujejo glede na regijo, kjer je bila pridelana, način procesiranja ter seveda tudi praženja. »Takšno kavo preveva pridih gurmanstva in lahko bi rekli, da je to novi val v svetu kave,« je še dodal Anže Miklavec.

Kaj je cold brew kava?

Cold brew je poseben način priprave kave, ki traja med 12 in 24 ur, saj se za pripravo uporablja hladna voda, ob tem pa se sprostijo okusi in arome, ki pri klasični pripravi z vročo vodo ne pridejo do izraza. Takšno kavo lahko pijemo samo ali pa jo mešamo z drugimi pijačami in si tako pripravimo zanimive napitke. Eden izmed njih je cold brew limonada, za katero recept prilagamo spodaj.

Recept - Cold Brew limonada

Potrebujemo:

  • Cold Brew Kit, 
  • sok ene limone,
  • vodo,
  • led,
  • nekaj listkov mete,
  • žlička sladkorja.

V Goat Story Cold Brew Kitu pripravimo okusno cold brew kavo. Iz limone, vode in sladkorja pripravimo limonado. V kozarec, ki ga napolnimo z ledom, nalijemo dve tretjini limonade in jo prelijemo s cold brew kavo. Na vrh dodamo še nekaj lističev mete in po potrebi sladkamo. Čin!

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča