Februarske filmske novosti

Anja Mrevlje 04.02.2019
Filmi

Februar bo filmsko zanimiv mesec, saj vsi že nestrpno pričakujemo podelitev oskarjev, ki bo potekala 24. februarja 2019. Do podelitve pa si lahko ogledamo tudi druge filmske novosti, ki prihajajo na naša filmska platna.

ZELENA KNJIGA (Green Book)

biografska komična drama

Dr. Don Shirley je svetovno znan temnopolti pianist, ki se odpravlja na turnejo po globokem jugu. Za šoferja in varnostnika najame Tonyja Vallelongo, redarja italijanskega rodu iz Bronxa. Medtem ko potujeta skozi razklano deželo in se soočata z rasističnimi izpadi lokalnih prebivalcev, se med omikanim pianistom  in neizobraženim šoferjem nepričakovano razvije prisrčna prijateljska vez.

MOŽ IZ OZADJA (Vice)

biografska komična drama

Filmska zgodba spremlja življenje Dicka Cheneyja kako je od električarja na podeželju Wyominga priplezal tako rekoč do predsednika Združenih držav Amerike. Intimno, drzno in na humoren način prikazuje dva njegova obraza – Cheneyja kot predanega družinskega očeta in kot političnega mojstra marionet.

SOBA POBEGA (Escape Room)

psihološki triler
V Koloseju od 7. februarja.

Šest posameznikov, ki se ne poznajo med sabo, se znajde v okoliščinah, nad katerimi nimajo nadzora. Skrivnost je v šestih črnih škatlah, ki jim lahko prinesejo morje denarja. Zaklenjeni v prostoru, kjer vladajo ekstremni pogoji, razvozlajo skrivnost sobe pobega, ki jih pripelje do spoznanja, da se za preživetje lahko zanesejo zgolj na svoje znanje.

SREČEN SMRTNI DAN 2 (Happy Death Day 2U)

srhljivka
V Koloseju od 14. februarja.

Študentka Tree Gelbman je v prvem delu umrla kar enajstkrat, da je uspela ugotoviti, kdo je njen morilec. Ko že misli, da ni več ujeta v časovni zanki in zaživi boljše življenje, znova začne podoživljati grozeč dan. A tokrat je vse drugače, saj so v past ujeti tudi njeni prijatelji. Če jih bo hotela rešiti, bo morala znova umirati. 


INSTANT DRUŽINA (Instant Family)

družinska komedija
V Koloseju od 21. februarja.

Pet in Ellie prenavljata veliko hišo, o naraščaju pa še ne razmišljata. Ko ju prijatelj zbode, da otrok ne bosta imela, se odločita za posvojitev najstnice, kmalu pa ugotovita, da ima še mlajša brata in sestro, in tako posvojita vse tri. Prične se razburljivo privajanje na nov dom in drug na drugega. Jim bo uspelo preseči začetne težave in zaživeti kot družina?

MIA IN BELI LEV (Mia et le lion blanc/Mia and the white Lion)

družinska drama
V Koloseju od 28. februarja.

Desetletni Mii se življenje obrne na glavo, ko se iz Londona preseli v Afriko, kjer njena družina upravlja kmetijo z levi. Ko pride na svet mali beli lev Charlie, je spet srečna, saj z njim vzpostavi posebno vez. Kmalu pa njeno življenje znova pretrese nepričakovana novica, saj odkrije, da ji je njen oče prikrival skrivnost. Ker se boji, da je Charlie v nevarnosti, se odloči, da z njim pobegne. Tako se prijatelja odpravita na nepozabno popotovanje po južnoafriški savani, kjer iščeta kraj, kjer bi Charlie znova lahko svobodno živel.

KORGI: KRALJEVSKI KUŽA Z VELIKIM SRCEM (The Queen's Corgi)

animirana komična pustolovščina
V Koloseju od 7. marca.Premiera 28. februarja.

Rex je najljubši pes britanske kraljice Elizabete, ki se nekega dne izgubi v Londonu. Znajde se v družbi najrazličnejših psov, ki se med seboj borijo za preživetje, ves prestrašen pa ima le eno željo – rad bi se vrnil nazaj na dvor. Na svojem potovanju domov se nepričakovano zaljubi in obenem odkrije svojo pravo identiteto.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča