Huawei MatePad 11 se je predstavil slovenski javnosti

CITYLIFE 27.08.2021
huawei-matepad-11-1

Prodaja vrhunskega tabličnega računalnika MatePad 11 se je v Sloveniji začela ta teden, skupaj z magnetno tipkovnico in elektronskim pisalom M-Pencil pa je treba zanj odšteti 649,99 evra.

Izjemna slika in zaščita za oči
MatePad 11 je prvi v družini tabličnih računalnikov Huawei, ki se lahko pohvali s hitrim 120-herčnim zaslonom IPS ločljivosti 2.560 × 1.600 slikovnih pik in velikosti 27,8 cm (10,95 palca). Visoka hitrost osveževanja se še posebej dobro izkaže pri video posnetkih in igrah, kar omogoča popolno uživanje v podrobnostih in gladki grafiki, prednosti zaslona pa se pokažejo tudi med brskanjem po spletnih straneh in dokumentih. Z impresivno hitrostjo osveževanja omogoča tudi zelo občutljiv vnos rokopisa, medtem ko prilagajanje hitrosti podaljšuje življenjsko dobo baterije.


Poleg tega je zaslon zasnovan za zmanjšanje izpostavljenosti škodljivi modri svetlobi in utripanju, ki sta glavna dejavnika utrujanja oči. MatePad 11  ima namreč certifikat TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) in TÜV Rheinland Flicker Free, kar zagotavlja varnost in jamstvo, da je vid zaščiten, tudi po več urah dela.

Dviguje nivo učinkovitosti pri delu in študiju
MatePad 11 poganja najnovejši operacijski sistem HarmonyOS, ki omogoča še večjo produktivnost in večopravilnost. Ponuja tri načine delovanja za povezano delo na več zaslonih med različnimi napravami: zrcaljenje (Mirror), razširitev (Extend) in sodelovanje (Collaborate).

V načinu zrcaljenja je zaslon povezanega prenosnega računalnika prenesen na tablični računalnik, kar na primer omogoča neposredno podpisovanje in označevanje dokumentov ali risanje s pisalom M-Pencil (druge generacije). Način razširitve spremeni tablični računalnik v drugi zaslon prenosnega, kar je zaradi dodatnega zaslonskega prostora za prikaz vsebin popolno za preverjanje referenčnih dokumentov in brskanje po spletu. Inovativni način sodelovanja pa omogoča interakcijo med dvema različnima platformama oziroma v tem primeru med sistemoma HarmonyOS in Windows.
Ambasadorji - Kaya Solo, Ciril Komotar in Hajdi Korošec

Razširite svoje možnosti
MatePad 11 s pisalom M-Pencil in magnetno Bluetooth tipkovnico dobi popolnoma nov razpon možnosti.
M-Pencil se lahko pohvali s platino prevlečeno konico, nizko zakasnitvijo in 4096 ravnmi občutljivosti na pritisk za naravnejšo izkušnjo pisanja po zaslonu. Pisalo druge generacije podpira širok nabor inovativnih funkcij, vključno s Huawei FreeScript, ki pretovori ročno zapisano besedilo v digitalno obliko, dvojnim dotikom in podobno, inovativne možnosti risanja, kot sta predvidevanje potez in učinek čopiča, pa lahko uporabite tudi v aplikacijah drugih razvijalcev. Tipkovnica s polno velikostjo in 1,3-milimetrskim hodom tipke, ki med drugim podpira tudi brezžično polnjenje, nudi odlično izkušnjo tipkanja, z ohišjem tabličnega računalnika pa se sprime s pomočjo magnetnega priključka.

Kaya Solo

Naj vaš pogled seže dlje
Tako za delo kot študij, je zelo dober pripomoček tudi nov monitor Huawei MateView. Ta se lahko pohvali z 28,2-palčnim (71,6-centimetrskim) zaslonom razmerja 3:2 in ločljivostjo 3840 x 2560 pik (4K). 

Novi monitor zadostuje zahtevam certifikata VESA Display HDR 400, kar pomeni, da uporabnik brez pretiranega napenjanja oči opazi podrobnosti skrite na temnejših področjih prikazane slike. Poleg tega zaslon, tako kot mnoge druge naprave podjetja Huawei, izredno učinkovito filtrira očem škodljivo modro svetlobo, kar potrjuje certifikat organizacije TÜV Rheinland. 

Ena od večjih posebnosti monitorja pa je zagotovo to, da se s pametnimi telefoni in prenosnimi ter tabličnimi računalniki lahko poveže tudi brezžično. S tem na delovni površini ni več potrebe po odvečnih kablih, zaradi česar delo postane prijetnejše in bolj učinkovito. Monitor se sicer lahko pohvali z bogatim naborom raznovrstnih priključkov. Na voljo sta po dva vhoda USB tipa C in tipa A ter po en priključek HDMI, mini DisplayPort in 3.5 mm avdio. Tako lahko tudi dodatne naprave, kot sta miška in tipkovnica, priključite neposredno na monitor.
Ciril Komotar

Sopotnik, ki vam bo vedno stal ob strani
Monitor MateView se med drugim odlično ujame s prenosnim računalnikom MateBook X Pro. Gre za Huaweiev najnaprednejši prenosni računalnik z 11. generacijo zmogljivega Intelovega procesorja i7, nadgrajeno sledilno ploščico s tehnologijo FreeTouch, ki omogoča dotike na celotni površini, dodatnimi moduli za odvajanje toplote, dvojnim mikrofonom za boljšo komunikacijo in posodobljeno tehnologijo Huawei Share, ki je zdaj integrirana kar v sledilno ploščico in omogoča odpiranje treh aplikacij s telefona na zaslonu računalnika.

Na drugi strani je namizni računalnik MateStation S idealen za pisarniška opravila, saj je s svojo kompaktnostjo primeren tudi za najmanjše prostore, s 7-nanometrskim procesorjem AMD Ryzen in odličnim hlajenjem pa bo zmogel tudi številna opravila. 

V novo šolsko in študijsko leto pripravljeniHajdi Korošec

S prihodom novih naprav so pri Huaweiu pred začetkom novega šolskega in študijskega leta pripravili še atraktivno ponudbo BACK TO SCHOOL, ki prinaša vrhunske naprave po odličnih cenah. V ponudbi boste našli številne pripomočke, ki vam lahko olajšajo učenje, od prenosnih in tabličnih računalnikov, do telefonov P40 lite, slušalk FreeBuds 4i in pametnih ur Watch GT 2 ter Watch Fit.

 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika