Huawei predstavil nov telefon P smart

Anja Mrevlje 23.01.2019
Huawei P smart

Novi Huawe iP smart 2019 je opremljen z velikim zaslonom FullView Dewdrop ter novim in bolj zmogljivim procesorjem Kirin 710, prinaša odlično uporabniško izkušnjo po kateri telefoni serije P smart slovijo. Vsestranski telefon pa dopolnjujeta še napredni AI-kameri na sprednji in zadnji strani. Posebej pa velja izpostaviti tudi 64 GB notranjega pomnilnika in baterijo s kapaciteto 3.400 mAh.

Ogromna shramba in celodnevna baterija

Huawei P smart 2019 vsebuje 64 GB notranjega pomnilnika in podpira do 512 GB razširljive shrambe. Baterija s kapaciteto 3.400 mAh povprečnemu uporabniku nudi celodnevno avtonomijo delovanja. 

Zaslon z premijskim dizajnom

Zaslon v diagonalo meri 15,8 centimetra oziroma 6,21 palca, zasnovan pa je v razmerju stranic 19,5 proti 9. Na vrhu zaslona se nahaja majhna zareza v obliki bisera, v kateri se skriva sprednja kamera, sicer pa se zaslon razteza skoraj povsem do robov telefona.

Popoln selfi

Poleg premijskega zaslona, ima Huawei P smart 2019 tudi izboljšano sprednjo in zadnjo kamero. Sprednja, ki se nahaja v zarezi, ima senzor ločljivosti 8 MP in zaslonko f/2.0.

Telefon Huawei P smart.

Zmogljiva dvojna AI-kamera

Dvojna AI-kamera novega telefona vsebuje glavni senzor ločljivosti 13 MP in zaslonko f/1.8. Popolna kombinacija za vrhunski portret. V ozadju pa deluje tudi tehnologija umetne inteligence, ki omogoča prepoznavo 500 različnih scenarijev in samodejno optimizacijo nastavitev v realnem času.

Optimizirana zmogljivost za vsakodnevno uporabo

Huawei P smart 2019 je opremljen z novim osemjedrnim procesorjem Kirin 710, ki je zasnovan na 12-nanometrski tehnologiji, in je zmožen preračunavati podatke pri frekvenci do 2,2 gigaherca. Na telefonu je nameščen EMUI 9.0, najnovejši Huaweijev operacijski sistem, ki temelji na Androidu 9. 

Na voljo je v dveh barvah – črni in vavrora modri. Cena telefona pa znaša 269,99 evrov.
huawei.com

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča