Izbor knjig za poletno branje

Klavdija Rupar 21.06.2019
Knjige

Vsi ljubitelji branja pozor! Končno boste prišli na svoj račun, saj se začenjajo dopusti in počitnice, med katerimi bomo končno imeli čas prebrati kakšno knjigo, za katero med letom in kupom obveznosti nismo imeli časa. Zato vam spodaj predstavljamo nekaj knjig, ki jih zagotovo morate prebrati med letošnjim poletjem.

Peter Čeferin in Vasja Jager: Sodni dnevi

Napeta odvetniška kriminalka, ki sta jo spisala eden najbolj znanih slovenskih odvetnikov Peter Čeferin in preiskovalni novinar Vasja Jager. V črnogorski Budvi mladega fanta obtožijo za umor Slovenca, obrambo pa prevzame idelistični odvetnik, strt od ženine smrti. Mu bo uspelo dokazati mladeničevo nedolžnost in potrditi sum, da je umor povezan z balkansko mafijo?

Foto: Emka

Melinda Gates: Trenutek dviga: kako večji vpliv žensk spreminja svet

Nepozabna osebna pripoved, ki je podkrepljena z osupljivmi podatki o perečih vprašanjih - od otroških porok in nedostopnosti do kontracepcijskih sredstev do neenakopravnosti na delovnem mestu. Skozi knjigo kaže, da še nikoli ni bilo toliko priložnosti za ženske, da spremenimo svet in ob tem tudi sami sebe.

Foto: Emka

Jojo Moyes: Dekle, ki si ga zapustil

Vznemirljiva zgodba o ljubezni v preizkušnjah vojne in izignulih umetninah med vojno. Nemškega komandanta v okupiranem Parizu leta 1916 nadvse očara portret Sophie Lefevre, ki vodi majhen hotel. Naslikal ga je njen mož, ki se bori na fronti. Ko izve, da so ga zaprli v zloglasno taborišče, sprejme drzno odločitev ... Leta 2006 v Londonu mlada vdova Liv spozna Paula in po dolgem času spet nekoga vzljubi. Ko Paul v njenem domu naleti na sliko, ki jo že dolgo išče in je bila nekoč Sophiejina last, pa se z Liv nenadoma znajdeta na nasprotnih bregovih ... 

Foto: Emka

James Patterson in Bill Clinton: Kje je predsednik?

Triler v katerem grozi teroristični napad neslutnih razsežnosti. V Washingtonu zavladata negotovost in strah. Šepeta se o kibernetskem napadu in izdajalcu v predsednikovem kabinetu. Osumljen je tudi sam predsednik Duncan, karizmatični vojni junak. Čaka ga bitka s časom, zato mu ne preostane drugega, kot da se reševanja loti na lastno pest in s peščico ljudi, ki jim lahko zaupa.

Foto: Emka


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča