Kako narediti spremembo v karieri?

Klavdija Rupar 03.04.2019
Foto: Usplash

Še posebej pa je težko ugotoviti, kako priti do področja, ki nam je sicer precej bolj všeč, a imamo zanj precej manj izkušenj. Zato danes predstavljamo nekaj nasvetov, ki bodo pomagali vsem tistim, ki so se znašli na kariernem razpotju.

Izkoristimo pridobljene kontakte

Najtežji del pri spremembi kariere je začetek. Zato uporabimo vse kontakte, ki smo jih prejeli tekom dela in se dogovorimo za razgovore z ljudmi na področjih, ki nas zanimajo. To je prvi korak, s katerim pridobimo dostop do ljudi in prvih razgovorov.

Foto: Pixabay

Razmislimo o večji vlogi v manjšem podjetju

Ko razmišljamo o potencialnih službenih možnostih, poiščimo podjetja, ki so manjša, saj se bomo v njih naučili več različnih stvari. Dober primer je manjše start-up podjetje, saj se bomo tam učili čisto osnovne stvari, obenem pa skrbeli tudi za bolj zahtevne naloge. Manjša podjetja nam bodo pomagala, da stopimo izven cone svojih izkušenj.

Poiščimo nove načine za uporabo svojih obstoječih izkušenj

Ko izberemo novo področje, na katerem želimo delati, moramo ugotoviti, kaj je potrebno narediti, da postanemo v njem uspešni. Ko gremo na informacijske razgovore, si tako pripravimo list svojih izkušenj, ki jih lahko prinesemo v novo podjetje. S tem jim bomo dali vedeti, da nam tudi pretekle izkušnje koristijo in bodo njim prišle prav.

Foto: Pixabay

Ne razmišljajmo samo o tem, kakšne izkušnje imamo - razmislimo, katere tudi najraje uporabljamo

Razmislimo, katere elemente v prejšnji službi smo oboževali in te še posebej izpostavimo. S tem bomo imeli več možnosti, da najdemo kariero, v kateri bomo zares uživali.

Začnimo z dodatnim delom in pridobimo izkušnje

Če nam nikakor ne uspe najti nove službe, lahko začnemo z dodatnim delom po redni službi. Lahko delamo prostovoljno, ali pa si ustvarimo manjše podjetje, lahko pa se tudi udeležimo tečajev, ki nam bodo pomagali izboljšati veščine, ki jih potrebujemo.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča