Kako očistimo telefon?

Klavdija Rupar 16.03.2020
Foto: PInterest

Kljuke, wc školjke, držala na avtobusih - vse to je leglo bakterij. Površine, ki se jih dnevno dotika na tisoče ljudi, zaradi katerih pa hitro lahko staknemo kakšno infekcijo ali bakterijo. Še posebej nevaren je prenos bakterij v trenutnem času svetovne pandemije. A največkrat pozabimo na stvar, ki jo potrebujemo vsak dan - mobilni telefon. Po rokah ga nosimo večino dneva, odlagamo ga na različne površrine, le redko pa se spomnimo, da bi ga dobro očistili. No sedaj je čas, da vas seznanimo z nekaj preprostimi nasveti, ki bodo poskrbeli, da bo vaš telefon čisti.

Uporabimo krpo iz mikrofibre in dezinfekcijski robček

Glede na to, da koronavirus na površinah zdrži po več dni, ga moramo očistiti z razkužilom. Nekatera podjetja so celo posredovala nova navodila za čiščenje mobilnih naprav. Za čiščenje in razkuževanje uporabimo krpo iz mikrofibre in razkužilni robček, ki pa mora vsebovati 70-odstotkov alkohola. Seveda pazimo, da očistimo samo neprepustne površine in se izogibamo delom, ki jih lahko poškodujemo.

Telefona ne nosimo s sabo v kopalnico

Ko smo na stranišču, nehajmo gledati Instagram storyje, slediti ljudem preko družbenih omrežjih ali igrati igric na telefonu. V kopalnici je ogromno bakterij, ki lahko pristanejo na površini telefona, nato pa jih odnesemo s sabo naprej.  

Nehajmo deliti telefon z drugimi

Tako kot prijemamo kljuke in držala, tako si med seboj podajamo telefonu. Gre za perfekten prenos bakterij in patogenov med ljudmi. Naslednjič, ko najdemo zanimivo fotografijo ali smešen video, ne pozabimo, telefona ne podajajmo naprej.

Umivajmo roke

To besedno zvezo smo v zadnjih nekaj dnevih zagotovo slišali že neštetokrat. A gre za najbolj preprost in učinkovit ukrep, da se zaščitimo z bakterijami iz okolja. Ne pozabimo pa, da je najbolj učinkovito umivanje z vodo in milom ali pa razkuževanje z razkužilom, ki vsebuje 70-odstotni alkohol.

Foto: PInterest


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča