Foto: Gostilna Vida

Kam na odličen zajtrk v Ljubljani?

Klavdija Rupar 23.08.2019

Ljubljana je v zadnjih nekaj letih zagotovo postala prestolnica, ki ima kar nekaj lokalov primernih za pozne zajtrke ali brunche, ki so lahko prijateljske ali tudi bolj službene narave. Na enem mestu smo zato za vas poiskali lokale, v katerih si lahko privoščimo odličen zajtrk.

Menagerie Ljubljana

Menagerie Ljubljana najdemo na Gornjem trgu ob cerkvi Svetega Florijana. Ponujajo tako pekovske izdelke, kot so dnevno svež kruh, rustikalne bagete, ciabatte, grisine in buhteljne. Obenem pa tudi slastne sladice in obložene kruhke s figo in pršutom, lososom, sirom in kumaro, kruhek caprese in focaccio z mortadelo. Zanimivo je, da so vsi izdelki narejeni z drožmi.

Lokacija: Gornji trg 25, Ljubljana

Tink superfood 

Lokal Tink superfood, ki se nahaja na Tavčarjevi ulici, se drži načela 80/20 in ponuja več odličnih specialitet. Ponujajo 80% zdrave prehrane (ki ni samo veganska) in 20% hrane za dušo. V njem najdemo tako avokado toast na sourdough ali ajdovem kruhu, acai energijsko skledo in vegansko juho ali enolončnico.

Lokacija: Tavčarjeva ulica 4, Ljubljana


Kavarna Rog

Kavarna Rog, ki jo najdemo na Petkovškovem nabrežju, je plod slovenskih arhitektov iz studia AKSL. Pri njih najdemo različne zajtrke, med katerimi so zajtrk Rog, angleški zajtrk, poširana jajčka s pršutom, poširana jajčka z lososom, Šakšuka, različne vrste omlet, ovsene kaše, ameriške palačinke in še bi lahko naštevali.

Lokacija: Petkovškovo nabrežje 67, Ljubljana

Gostilna Vida

Gostilna Vida, ki jo najdemo na Gornjem trgu, ima v svoji ponudbi prav vse. Zajtrke, predjedi, solate, sendviče, sklede, glavne jedi, sladice in naravna vina. Vse kar kuhajo, je narejeno na preprost, iskren način iz sveže in sezonske hrane.

Lokacija: Gornji trg 15, Ljubljana

Foto: Instagram/Gostilna Vida

Brunch

Brunch, ki ga najdemo v BTC-ju, ima na razpolago zajtrke, kosila in druženje. Brunch je trendovska, ultimativna oblika prehranjevanja in druženja. Pri njih lahko dobimo zajtrke, s katerimi začnemo dan na pravi način, med njimi so tudi ameriške palačinke. Na razpolago imajo tudi tri gurmanska kosila in domačo juhico, omogočajo pa tudi, da hrano prideš samo iskat in jo vzameš za s sabo.

Lokacija: Ameriška ulica 8, Ljubljana (BTC)

Bazilika

Bazilika ima kar štiri poslovalnice, kjer lahko dobimo zdrave, okusne zajtrke in brunche, ki temeljijo predvsem na pitah, muffinih, solatah, juhah in sendvičih. Uporabljajo ekološke izdelke s slovenskih kmetij, jedi pa so zdrave, sveže in sledijo bistrojskim zakonitostim iz evropskih prestolnic. 

Lokacija:
Prešernova 15, Ljubljana
Trg francoske revolucije 5, Ljubljana

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča