Menagerie - prikupna pekarna in slaščičarna v mestu

Klavdija Rupar 22.08.2019
Menagerie

Ko se povzpnemo po očarljivih kamnitih ulicah starega mestnega jedra na Gornji trg, kjer nas pred fotogenično cerkvijo Svetega Florijana preplavi vonj po svežih dobrotah, iz zvočnikov pa prihajajo zvoki francoskega jazaa, vemo, da smo se znašli pred novo pekarno in slaščičarno Menagerie.

Menagerie - beseda izhaja iz francoščine in pomeni gospodinjstvo, domače gospodarstvo - v svoji pekarni ponuja dnevno svež kruh, rustikalne bagete, ciabatte, grisine in buhteljne. Vsi izdelki so narejeni z drožmi - vzhajani z naravnim kvasom, z veliko ljubezni pridnih rok njihovega peka Andraža.

Menagerie pa poleg svežega kruha streže tudi več vrst slaščic: D(r)oživete brownije by PolaBekeraj, špansko poslastico Flan, presne tortice, 100 feuilles in sendvič sladoled. Za popoln dopoldanski zajtrk ali brunch pa si lahko privoščimo tudi skrbno pripravljene obložene kruhke s figo in pršutom, lososom, sirom in kumaro, kruhek caprese ali pa se odločimo za foccacio z mortadelo.

Poleg očarljivega ambienta in dobre hrane, Menagerie ponuja tudi glasbeno in umetniško obarvane večere, ki se dogajajo med cerkvijo Svetega Florijana in novorojeno Menažerijo.


Fotogalerija

Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie Foto: Menagerie

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika