Kreativna poročna fotografa

CITYLIFE 20.07.2020
katja in simon

"Fotografija nama je bil zelo ljub hobi, veliko sva potovala in seveda je bilo treba ovekovečiti vse te avanture. Po naključju sva leta 2013 fotografirala svojo prvo poroko, danes, ko je za nama veliko več porok, pa so nama najljubše tiste v Italiji, Franciji in Španiji."Kljub številnim potovanjem, sta vedno bolj prepričana, da je najlepše doma, v zadnjih letih pa so tudi poroke v Sloveniji čedalje lepše.

"Biti poročni fotograf je čudovito delo," pravita, a vsekakor ni lahko. Dogodek kot je poroka je velikokrat povezan s stresom, nenapisano pravilo pa pravi, da vsaj ena stvar ne poteka tako kot je bilo načrtovano.Še bolj nenavadno pa je to, da fotografiranje zavzame le cca 5-10% celotnega dela. Največ časa zagotovo vzame komuniciranje s strankami, pomoč pri načrtovanju in kasneje po poroki, pregled in obdelava fotografij.

Katja in Simon danes, poleg fotografiranja predajata znanje in izkušnje ostalim fotografom, v ta namen sta ustvarila znamko KATJA+SIMON ACADEMY. Letos oktobra v Grožnjanu organizirata že četrto delavnico za poročne fotografe, z veseljem pa povesta, da se k njima pridejo izobraževat fotografi iz celega sveta (tudi ZDA in Avstralije). Za prihodnjo pomlad pa načrtujeta novo delavnico v francoskih alpah.Za več inspiracije jima lahko sledite na @katjasimonphoto@katjasimonphoto

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča