Minutne navade, ki vam bodo spremenile življenje

Klavdija Rupar 03.02.2021
pexels-photo-604575

Dnevne rutine ima sicer vsak človek drugačne, mi pa vam tokrat predstavljamo nekaj minutnih navad, ki vam vzamejo zelo malo časa, vendar bodo zagotovo dobro vplivale na vas.

Vstanite iz postelje v trenutku, ko zazvoni budilka

Večina ljudi ob prvem pisku budilke ne vstane takoj, ampak še kar nekaj časa pritiska gumb "snooze", ali pa brska po družbenih omrežjih. A vaše telo se zares ne bo zbudilo toliko časa, dokler ne boste vstali iz postelje. S tem hitro lahko izgubite 10, 30 ali 60 minut jutranje rutine. Tako da vstanite čimprej in jutro raje napolnite z mirnimi, produktivnimi minutami.

Vzemite si odmore in se gibajte

Vaše telo ni narejeno za celodnevno sedenje, zato si vsako uro vzemite minuto časa in naredite nekaj razteznih vaj, nekaj vdihov in izdihov ali pa zaplešite. Minuta bo ravno dovolj, da si z energijo napolnite telo, resetirate možgane in se lažje osredotočite na naloge, ki vas čakajo.

Pred spanjem pospravite stanovanje

Ja že minuta pospravljanja vsak dan lahko naredi ogromno razliko. Lahko pospravite umazano perilo iz stola v spalnici, pospravite nočno omarico ali pa dobro očistite kuhinjski pult. Ne le da boste posledično boljše spali, obenem boste tudi manj pod stresom in boste pripravljeni, da začnete svoj dan.

Dodajte modni dodatek na svoj outfit dneva

Čeprav večino časa preživite v trenirki ali pižami, predlagamo, da si k vsaki opravi, naj bo to trenirka, pižama, ali pa spodaj trenirka in zgoraj lepši kos oblačila, dodajte poseben modni dodatek. Lahko je to samo zanimiva lasnica v laseh, malenkost ličil na obrazu ali pa končno oblečete spet svoje najljubše kavbojke. Nima veze, v vsakem primeru bo to poskrbelo ne le, da boste videti bolje, ampak se boste tudi počutili bolje. Počutili se boste bolj motivirano, samozavestno in polni energije.

Nanesite si kremo za sončenje

Ob koncu dnevne nege kože nikakor ne pozabite na nanos kreme za sončenje. Na to se vedno spomnite poleti, ko je zunaj toplo in sončno, ali ko cel dan preživite zunaj, a v hladnih in mračnih dnevih, ali ko večino časa preživite doma, na to večkrat pozabite. A tudi v tem primeru je nošenje kreme za sončenje pomembno, saj vam pomaga pri lepši koži, ampak je pomembno tudi za vašo kožo.

Izražajte svojo hvaležnost

Zagotovo se zavedate, da je izražanje hvaležnosti izredno pomembno za mentalno zdravje in zdrava razmerja, zato začnite s pisanjem dnevnika hvaležnosti vsako jutro. Obenem pa se tudi zahvalite ljudem okoli vas, ki vam pomagajo in vam olajšajo življenje v vseh korakih. Lahko pa se jim zahvalite čisto tako mimogrede in date vedeti, da ste veseli, da jih imate v svojem življenju. Hvaležnost izražajte kjerkoli in kadarkoli.

Dodajte limono v vodo

Stiskanje limone v vodo vam vzame le nekaj sekund, a vam lahko dolgoročno zelo pomaga. Limona je namreč polna vitamina C, ki igra pomembno vlogo pri imunskem sistemu in poskrbi tudi za zdrav videz kože.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča