Najboljši filmi leta 2018

Lana Bauman 18.12.2018
Bohemian Rhapsody

Morda obiski kinodvoran med mladimi niso več tako priljubljeni, kot so bili včasih, a so letošnje težko pričakovane filmske uspešnice v kinodvorane pritegnile mnogo obiskovalcev. Kateri filmi sodijo med najboljše v letu 2018 po ocenah znane spletne strani IMDb?

Black Panther

Film govori o vrnitvi glavnega junaka T’Challa v pozabljeno domovino. Po smrti očeta želi prevzeti njegov prestol in zavladati izolirani, a napredni afriški skupnosti.

Bohemian Rhapsody

Pogled v zgodbo legendarnih Queenov. Bohemian Rhapsody je poklon njihovim glasbenim uspehom in pevski legendi Freddieju Mercuryju ter njegovi drugačnosti in odločnosti.

Annihilation

Zgodba o biologu, ki se poda na nevarno, a vznemirljivo misijo k odkritju sveta, kot ga do zdaj nismo poznali. Okolje raziskovanja je nenavadno, nevarno, je območje, kjer zakonitosti narave ne veljajo.

Mission: Impossible – Fallout

Legendarna filmska nadaljevanja Mission: Impossible z nepogrešljivim Tomom Cruiseom se vračajo na naše ekrane. Bitka med Ethanom Huntom in njegovo ekipo ter časom je napeta zgodba, polna nepričakovanih prizorov. Jim bo uspelo?

A Star Is Born

Film Bradleya Cooperja, ki je navdušil gledalce. Zgodba uspeha mlade pevke in življenja, ki ga prinese slava. Film predstavi tudi temno plat zvezdniškega življenja, v katerem se pojavijo droge, alkohol in nezadovoljstvo.

First Reformed

Drama, v kateri Ethan Hawke odlično odigra naslovno vlogo, govori o pretresljivi preteklosti glavnega lika. Ethan, ki je bil v preteklosti spregledan, v filmu dokazuje, da je igralec visokega kova. 

Incredibles 2

Risanka, ki nas ni očarala prvič. Drugi del Incredibles se poigra z družinsko idejo očeta, ki pazi na otroke, medtem ko njihova mama po službeni dolžnosti rešuje svet.

First Man

Režiser odmevnega filma "La La Land" dokazuje, da se znajde v različnih žanrih. V filmu "First man" je prikazana odprava Neila Armstronga na Luno. Poleg samega poteka potovanja in vseh zapletov, je v filmu vzporedno prikazano življenje njegove družine.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča