Neverjeten most na Norveškem, ki je ob enem tudi muzej

N. E. 03.10.2019
Most muzej The Twist na Norveškem. Foto: Dezeen, Arch Daily

BIG arhitekti so tokrat prvič delovali na Norveškem in oblikovali dih jemajoči most, ki je hkrati muzej in neverjetna arhitekturna skulptura. Prepletajoča zasnova se razteza čez reko Randselva, zaradi zavitega videza, pa so ga poimenovali The Twist. 

Muzej oziroma most je zasnovan tako, da se razprostira na kar 1000 kvadratnih metrih, zaradi zavoja pa se tudi višinsko vzpenja. Vanj boste namreč vstopili nižje, kot boste iz njega izstopili. 

Most je nastal na ozemlju muzeja Kistefos, poleg katerega stoji tudi park skulptur. The Twist povezuje oba brega reke, hkrati pa arhitekturno povezuje okolje, namenjeno umetnosti. Muzej v njem je namenjen moderni umetnosti, v katerem si boste kmalu lahko ogledali različne razstave in instalacije. 

Več na: big.dk

Fotogalerija

Most muzej The Twist na Norveškem. Foto: Dezeen, Arch Daily Most muzej The Twist na Norveškem. Foto: Dezeen, Arch Daily Most muzej The Twist na Norveškem. Foto: Dezeen, Arch Daily Most muzej The Twist na Norveškem. Foto: Dezeen, Arch Daily Most muzej The Twist na Norveškem. Foto: Dezeen, Arch Daily Most muzej The Twist na Norveškem. Foto: Dezeen, Arch Daily Most muzej The Twist na Norveškem. Foto: Dezeen, Arch Daily Most muzej The Twist na Norveškem. Foto: Dezeen, Arch Daily Most muzej The Twist na Norveškem. Foto: Dezeen, Arch Daily

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika