Prvi luksuzni hotel v vesolju se odpira leta 2025

Klavdija Rupar 02.10.2019
prvi hotel v vesolju

Si predstavljate, da bi lahko noč ali dve preživeli v vesolju? Od leta 2025 bo to mogoče. 50 let po tem, ko je človek prvič stopil na Luno, podjetje The Gateway Fundation razkriva načrte za luksuzni vesoljski hotel. Hotel bo videti kot križarska ladja, ki pa bo namesto po vodi, plula med zvezdami, imela pa bo navidezno gravitacijo.

Cilj podjetja je, da bodo imeli na krovu hotela 100 turistov na teden. Poimenovali ga bodo po kontroverznem raketnem inženirju Wernherju von Braunu, ki je kasneje postal direktor Nasinega Marshall Space Flight centra. Oblikovalca Tima Alatorreja so namreč navdušili koncepti, ki jih je von Braun predstavil v petdestih letih prejšnjega stoletja. 

Glede na to, da gre za počitniško destinacijo, bodo v hotelu na voljo tudi bari, restavracije in telovadnica, s čimer bo poskrbljeno, da se bodo lahko ljudje gibali in jedli tudi v vesolju. V hotelu bodo lahko sprejeli do 400 obiskovalcev, cena pa 250.000 dolarjev na osebo. Vesoljski turizem bo torej precej drag.

Fotografije hotela si lahko ogledate v galeriji.

Fotogalerija

Foto: The Gateway Foundation Foto: The Gateway Foundation Foto: The Gateway Foundation Foto: The Gateway Foundation Foto: The Gateway Foundation

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika