Ruska dača

CITYLIFE 05.06.2019
Ruska dača

Lahko bi rekli, da prenovljena vila velja za muzej slovenskega meščanstva. Je eden redkih pristnih prikazov notranje opreme, ki daje precej zanesljivo razlago, kako so živeli meščani Ljubljane v obdobju pred prvo svetovno vojno. Vila je svoj videz Ruske dače dobila leta 1907, ko jo je odkupil in prenovil ljubljanski veletrgovec s pivom, svetovljan in posestnik Franc Petrič.

Cesarska večerja

Vila Ruska dača obiskovalcem na osnovi predhodnega dogovora ponuja različne možnosti prav posebnih doživetij. Vila lahko v več prostorih hkrati sprejme okoli 20 oseb. Največja soba lahko gosti med osem do 10 oseb, zato je primerna za manjše, zaključene družbe, za slavnostne obede, podpise pomembnih pogodb ali druge izjemne priložnosti, ki jih bodo ustvarjalci programa oblikovali po naročnikovi želji. 

PREBERITE ŠE: V Ruski dači pišejo novo kulinarično zgodbo

Vila Ruska dača.

Poleg najema bo Ruska dača organizirala tudi svoje dogodke. Lep primer je "Cesarska večerja", za katero so s pomočjo prof. dr. Janeza Bogataja že obnovili recepte jedi s svečanega banketa, ki so ga priredili 2. decembra 1908 v Ljubljani v čast 60-letnici vladanja cesarja Franca Jožefa. V poletnem času bo zaživel tudi vrtni del posestva s kavarno, primeren za različne vrste družabnih, poslovnih ali slavnostnih dogodkov.

Več na: ruska-daca.si

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča