Slovenski lončki Cuckoo Cups

Helena Peterlin 27.12.2018
Cuckoo Cups

Nina in Urška Majcen sta sestri iz celjskega konca, prvi dve od štirih sester. Starejša Urška je mama treh otrok, fotografinja in blogerka, Nina pa je popotnica, navdušenka nad hribi in zagnana podjetnica. Čeprav sta si karakterno zelo različni, sta uspeli najti skupno veselje pri ustvarjanju izdelkov Cuckoo Cups. In kako se je zgodba o lončkih začela? Pred slabim letom, ko je Nina k Urški prinesla deset emajliranih lončkov. Te lončke je Nina sicer potrebovala za njeno podjetje Nest Campers, ki v najem oddaja avanturistične bivalnike. Njihove avtodome je Nina želela opremiti z vzdržljivo, lepo, naravi in zdravju prijazno posodo in logična izbira so bili emajlirani lončki. Prvi lončki so bili polepljeni z improviziranimi prozornimi nalepkami in niso bili namenjeni prodaji, sami pa sta ob njih dobili prve zamisli za lastne ''cuckoo'' dizajne. Od prvih idej do prvih produktov se je zaradi božičnega časa in velikega zanimanja vse odvilo bliskovito hitro, še preden sta zares vedeli, v kaj se spuščata.

Zakaj so Cuckoo Cups tako zelo posebni?

Čisto vse je izdelano v Sloveniji, od prvega do zadnjega koraka, vključno z embalažo, vizitkami in nalepkami. Kljub konkurenčnejšim cenam iz tujine, Nina in Urška vztrajata pri slovenski emajlirani posodi, saj je v naši kulturi prisotna že več kot 100 let, takšne emajlirane izdelke so uporabljali tudi naši pradedki in prababice. Veseli sta, da ohranjata in v novi luči predstavljata kakovostne izdelke slovenske proizvodnje.
Druga stvar, ki dela Cuckoo Cups izdelke posebne, pa so zabavni in simpatični potiski, ki vedno znova nasmejejo. Navdih za motive črpata iz njunega otroštva in vsakodnevnega življenja in tako se recimo na izdelkih znajde tudi kakšna "zlata ptička" ali pa "židana marela", ki smo ju vsi poznali kot otroci in ki so del slovenske kulture. Emajlirani izdelki Cuckoo Cups so posebni tudi zato, ker nimajo nobene starostne omejitve - ne pri uporabnikih ne pri letih uporabe. Ker pa jih lahko personaliziramo z napisi po lastni želji, so lahko tudi čudovito darilo.

Od vsega pa naju zagotovo najbolj nasmeji dejstvo, kako naše stranke izgovarjajo Cuckoo Cups. Slišali sva res že skoraj vse, od čupačups do cucek ali čuču. Čeprav sami Cuckoo Cups izgovarjava kot "kuku kaps" (vsi vemo, kaj pomeni, če si malo "kuku"), se nama ne zdi nič narobe, če kdo naše ime izgovori malo po svoje. Konec koncev prav to najino znamko dela še toliko bolj posebno in "kuku".

Več na njihovi spletni strani Cuckoo Cups in na družbenih omrežjih FB in Instagram.

Fotogalerija

Cuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo CupsCuckoo Cups

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča