Spletne strani, ki vam bodo v pomoč pri načrtovanju potovanja

Klavdija Rupar 18.07.2022
potovanjenacrtunsplash

Kam boste odpotovali letos? Po dveh letih stalnih omejitev, celo zaprtosti nekaterih držav in strogih pogojev, je bilo potovanje za marsikoga tako oteženo, da je raje ostal v Sloveniji ali najdlje potoval do hrvaške obale. Letos pa lahko ponovno pričakujemo večji naval na vse bolj (in manj) znane turistične destinacije.

Potrebujete pomoč pri iskanju ugodnih letalskih kart ali nastanitev? Naj vam pomaga spodnji seznam brezplačnih potovalnih strani in aplikacij.

Hopper 

Obvezna aplikacija, preko katere dobite najboljše informacije o letih in najcenejše ponudbe, je Hopper. Omogoča vam, da si prižgete opomnike za določene destinacije in dobite opozorilo, ko se spreminjajo cene letov. Lahko celo izberete točno določene dneve, kdaj želite potovati.

Roadtrippers

Razmišljate, da bi se letos namesto z letalom odpravili na roadtrip? Potem je aplikacija Roadtrippers kot nalašč za vas. Je izredno vizualna, kar pomeni, da boste brez težav zorganizirali prehajanje od ene do druge nastanitve, znamenitosti, destinacije in vsega, kar potrebujete na poti.

Foto: Pexels

Airbnb

Airbinb je vsem dobro poznana aplikacija in spletna stran, ki vam bo omogočila, da dobite najboljše nastanitve po ugodni ceni. Predvsem je primerna za vse, ki iščete nekaj unikatnega in ne bi želeli spati v hotelu. V zavihku izkušnje lahko celo najdete unikatne stvari, ki jih lahko počnete med potovanjem, kot so tečaji, delavnice, izleti in drugo.

Foto: Pexels

Tripadvisor

Tripadvisor vas bo navdal s samozavestjo, da končno bookirate hotel, ki si ga želite obiskati pa ne veste, kakšna je njegova ocena. Na Tripadvisorju boste tako našli komentarje in izkušnje predhodnikov, ki so obiskali kraje, destinacije in nastanitve pred vami ter tako točno vedeli, kaj izbrati in čemu se raje izogniti.

Skyscanner

Skyscanner je platforma, na kateri lahko iščete najugodnejše lete, hotele in rezervacije avtomobilov. Izberete datume ali celo mesec, v katerem bi želeli potovati, kraj ali bližnja letališča od koder želite leteti. in končno destinacijo. Platforma vam predstavi najcenejše opcije in ponudnike, s katerimi lahko letite. Obenem pa tudi vidite, če je okoli datuma, ko bi želeli potovati, še kakšen bolj ugoden termin. Stran je namenjena tudi iskanju nastanitev in avtomobilov za najem.

Foto: Pexels

Booking

Booking je podobno Airbnbiju, samo da na njem najdete tako apartmaje, hotelske sobe, stanovanja kot tudi kampe. Večkrat ko nekaj rezervirate, več imate ugodnosti in popustov pri naslednjih rezervacijah. Poleg tega pa imate pri številnih ponudnikih tudi možnost brezplačne odpovedi in plačila ob prihodu na destinacijo.Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča