Top 5 aplikacij za varnejše in zabavnejše zimske aktivnosti

CITYLIFE 06.02.2023
zimski športi

Guidify

To je aplikacija za bolj poglobljeni način odkrivanja in doživljanja lokalnih aktivnosti, saj uporabnika povezuje z lokalnimi športniki, vodiči in drugimi navdušenci nad plezanjem, kajtanjem, smučanjem, pohodništvom ... Povežimo se z nekom, ki teren resnično pozna, ali pa ponudimo svoje lokalno znanje nekomu manj izkušenemu. Zaenkrat je na voljo le za Android.

guidify.ioSlopes

Slopes sledi vožnjam smučarjev in deskarjev, razlikuje med vožnjo z vlečnico in spustom, beleži statistike, kot so hitrost, nadmorska višina, prevožena razdalja in še več. Lahko jih primerjamo in delimo med prijatelji. Aplikacija vsebuje zemljevide smučišč in poročila drugih uporabnikov o razmerah na progah, namenjena pa je tudi za smučarsko pohodništvo izven urejenih prog. Na voljo je le za iOS.

getslopes.com


Monolit2go

Gre za slovenski mobilni vodnik na prostem s podrobnimi opisi več kot 2.600 pohodniških, kolesarskih in turističnih poti po vsej državi. Na voljo so informacije o dolžini, težavnosti, nadmorski višini, terenu in še marsikatere druge. Zbrane so na enem mestu in prikazane na natančnem tipografskem zemljevidu.

monolit2go.si


SnowSafe

To je aplikacija za turne smučarje, deskarje in vse tiste, ki se odpravljamo v zasnežene gore. Uporabnikom pomaga pri določanju plazovne nevarnosti, meri naklon pobočij, na voljo pa je tudi natančna vremenska napoved. Informacije za Julijske, Kamniško-Savinjske Alpe in Karavanke so na voljo navkljub morebitni slabi pokritosti z omrežjem in internetom.

snowsafe.at


TriglavVreme 

Gre za dodelano aplikacijo, ki poleg natančnih vremenskih informacij (radarska slika padavin, temperatura, oblačnost, hitrost vetra in verjetnost toče) vključno z urno in dnevno napovedjo za vremensko stanje v gorah sporoča stanje na 21 slovenskih smučiščih, temperature kopalnih voda, omogoča pa tudi dostop do 41 spletnih kamer.

vreme.triglav.si

Besedilo: Manja Kovačič 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika