Ford Active in SUV: Popolni sopotniki za vaše aktivno življenje

CITYLIFE 22.03.2019
Fordova vozila Active in SUV: Popolni sopotniki za vaše aktivno življenje

Samozavestno nad luknje in ovire
S terenskimi in »crossover« vozili boste zlahka premagovali mestne robnike in globoke luknje na terenih. Zaradi višjega odmika od tal lahko avto brez skrbi zapeljete čez oviro, ne da bi podrsali po spodnjem delu.

Inteligentni pogon AWD
Zahvaljujoč inteligentnemu štirikolesnemu pogonu (AWD), ki poskrbi za oprijem in ravnovesje v ovinkih ter odzivnost na težavnih voziščih, se predvsem Ford Kuga in EcoSport redko znajdeta v zadregi.

Izberite svoj način vožnje
Pri vozilih Active pa se zahtevnejših voznih terenov lahko lotite s preklapljanjem med različnimi voznimi načini, na primer Trail in Slippery. Pri Fiesti Active lahko izbirate med tremi različicami, pri Focusu Active pa kar med petimi.


NAGRADNA IGRA
Pravi značaj vozil Active in SUV lahko preizkusite tudi sami. Na spletni strani FordMagazine.si poiščite nagradno igro, v kateri s prijavo na testno vožnjo do konca marca sodelujete v žrebu za 10 dni z izbranim vozilom Ford Active ali SUV.

Varno na poti
Med aktivnim potepanjem se lahko zanesete na Fordove številnetehnologije, ko za varnejšo vožnjo skrbijo sistem za opozarjanje na nenamerno menjavo pasu, aktivni tempomat, sistem za zaznavanje vozila v mrtvem kotu, pomoč za preprečevanje trkov z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, prepoznavanje prometnih znakov in druge najnaprednejše tehnologije. 

Da vas ne bo zeblo
V zimskih mesecih pa se poleg ogrevanega volana in sedežev kot neprecenljiv izkaže sistem Quickclear za čiščenje vetrobranskega stekla, ki v nekaj sekundah odmrzne ali osuši steklo in brisalce.


Ste si že izbrali svoj model? Preverite ponudbo takoj dobavljivih vozil na PrvaIzbira.si.

Izstopajte iz množice
Fordova vozila iz družine Active in SUV niso le zmogljiva, na težje dosegljive cilje boste prispeli z udobnim, pametnim in atraktivnim sopotnikom. Z unikatnimi barvami karoserije, strešnih nosilcev, edinstvenih platišč in značilnih ščitnikov blatnikov boste, ne glede na to, kam se odpravite, izstopali iz množice. Pri avtomobilih, ustvarjenih za doživetja, pa je treba misliti tudi na notranjo opremo. Ta je pri vozilih Active izdelana iz trpežnejših materialov, ki prenesejo blato, pesek in vse ostalo, kar boste ob potepih prinesli vanje.

Med nedavnimi zimskimi počitnicami je Kuga prevzela vajeti družinske zabave in otroške nadobudneže popeljala na nočno sankanje. Neuhojeno sankaško progo, ki je »običajna« vozila verjetno ne bi zmogla, je osvetlila z žarometi in otroško veselje se je začelo. Ponavadi so žareče otroške oči dovolj tudi za srečo staršev, tokrat pa so k tej v zimskem večeru pripomogli tudi ogrevan volan, sedeži in vetrobransko steklo s tehnologijo Quickclear. Res ni potrebno veliko za popoln dan, le popoln sopotnik.

Fiesta Active
Z razgibanim slogom športnega terenca v kombinaciji s Fiestino legendarno vozno dinamiko je nova Fiesta Active avto, s katerim boste nepremagljivi tako na mestnih ulicah kot stranpoteh. Nova Fiesta Active ponuja številne možnosti personalizacije z različnimi barvnimi kombinacijami in paketi opreme. Dodajte ji še zvočni sistem B & Q PLAY, zasnovan ekskluzivno za kabino Fieste, in vozna izkušnja bo preprosto popolna.


Focus Active
Slovenskemu avtu leta 2019, Fordu Focusu, se pridružuje različica Focus Active z aerodinamičnimi linijami in poudarki, ki mu dajejo pečat terenskega vozila. Zasnova notranjosti zagotavlja udobje, ki ga poznamo pri ostalih modelih Focusa, vendar je iz trpežnejših materialov, ki prenesejo posledice vaših pustolovščin. Da vas bo na dogodivščinah popeljal še dlje, gre zasluga kar 30 milimetrov višjemu odmiku od tal in dodatnim načinom vožnje Trail in Slippery. K temu pa dodajte še napredne tehnologije, kot so novi 8-stopenjski avtomatski menjalnik s funkcijo Stop & Go, usmerjanje v sredino voznega pasu in sistem inteligentnih luči, ki posvetijo v ovinek, še preden obrnete volan. 


Ford Kuga
Popolna sopotnica voznikov, ki so vedno v gibanju. Nič nenavadnega torej, da jo je izbrala naša smučarska prvakinja, neuničljiva Ilka Štuhec. Z inteligentnim štirikolesnim pogonom AWD je neustavljiva na težavnih terenih. Njen športni videz pritegne poglede tudi na mestnih ulicah, ki jih boste zaradi višjega podvozja in s pomočjo Fordovih inteligentnih tehnologij premagovali prav tako brez težav kot luknjaste stranpoti. Ne glede na to, ali potrebujete fleksibilen družinski avto ali zmogljivo vozilo za terenske vožnje, je Kuga univerzalno vozilo.


Ford EcoSport
Odlična izbira za vse, ki uživate v visokem položaju sedenja, izjemni vozni izkušnji in najnaprednejših avtomobilskih tehnologijah. EcoSport z inteligentnim štirikolesnim pogonom AWD je oblikovan za urbano džunglo in ustvarjen, da iz nje pobegne. Zmogljivi motorji poskrbijo za varčno vožnjo, vrhunsko oblikovana notranjost z najsodobnejšim vmesnikom SNYC 3 in novim zvočnim sistemom B & Q PLAY pa za popoln užitek v prav vsaki vožnji. Ford EcoSport je izbrala tudi slovenska vrhunska smučarka Ana Bucik.


Več na Active-SUV.PrvaIzbira.si in FordMagazine.si.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika