iX M60 je najmočnejši električni BMW

Matej Jurgele 07.01.2022
bmw-ix-m60-12

iX M60 je prvi model BMW z več kot 1000 Nm največjega navora. V načinu Sport razvije največji navor 1015 Nm in celo 1100 Nm, v primeru če voznik aktivira funkcijo Launch Control. Izjemna vlečna moč in vrhunski nadzor vožnje zagotavljata pospešek z mesta do 100 km/h v 3,8 sekunde. Moč zagotavljata dva elektromotorja tehnologije BMW eDrive pete generacije, ki se nahajata na sprednji in zadnji premi. M posebna nastavitev podvozja zagotavlja vrhunsko zmogljivost in optimalno uravnotežene vozne lastnosti. Dvoosno zračno vzmetenje s prilagodljivimi blažilniki, integralno aktivno krmiljenje, stabilizatorji na zadnji premi, posebej prilagojeni modelu, zavorni sistem Sport in aerodinamična platišča velikosti 21 palcev so na seznamu standardne konfiguracije opreme. Električni štirikolesni pogon, omejevalnik zdrsa pogonskih koles na osnovi aktuatorja in funkcija Launch Control omogočajo nadvse energično pospeševanje z optimiziranim oprijemom ter smerno stabilnost pri različnih razmerah na cesti. Interakcija vseh sistemov pogona in podvozja zagotavlja užitek v vožnji brez lokalnih emisij, ki združuje značilno vozno dinamiko znamke BMW M z največjo okretnostjo in natančnostjo.Operacijski sistem BMW iDrive nove generacije prinaša še bolj intuitivno interakcijo med voznikom in vozilom. Komplet napredne tehnologije vključuje najsodobnejšo tehnologijo senzorjev, novo programsko opremo, zmogljivo računalniško platformo in hitri prenos podatkov prek omrežja 5G. Bogat je tudi nabor standardne opreme z avtomatiziranimi funkcijami vožnje in parkiranja. iX M60 je na voljo z oblikovnimi poudarki, posebnimi za model, ki diskretno namigujejo na njegovo izjemno zmogljivost. Modro lakirana zavorna sedla zavornega sistema Sport, opcija delov zunanjosti BMW Individual Exterior Line Titanium Bronze in M logotipi v novem barvnem odtenku High Gloss Black / Titanium Bronze to le še poudarjajo. Večfunkcijska sprednja sedeža, stropna obloga v barvi Anthracite in ukrivljeni prikazovalnik BMW z M logotipom na levi strani informacijskega zaslona še dodatno krepijo športno izkušnjo vožnje.

Bogata standardna oprema vključuje laserske luči BMW, sistem komfortnega dostopa, BMW Live Cockpit Professional in BMW Natural Interaction, sistem za prostorski zvok Bowers & Wilkins Diamond, aktivno prezračevanje sprednjih sedežev in paket toplotnega udobja.

Salonski značaj notranjosti v smislu prostornosti in razkošja ter tehnološki poudarki glede avtomatizirane vožnje, upravljanja in povezljivosti pričarajo celostno izkušnjo luksuza prihodnosti. Svetovno premiero bo vozilo doživelo na na mednarodnem sejmu potrošniške elektronike (CES) 2022 v Las Vegasu v ZDA, medtem ko bo vstop na trg sledil junija 2022.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča