BMW Concept XM presega vse!

Matej Jurgele 03.12.2021
bmw-xm-11

BMW Concept XM napoveduje najmočnejši avtomobil BMW M v zgodovini, ki je šel v serijsko proizvodnjo, ta pa naj bi stekla konec prihodnjega leta. Hkrati poudarja izstopajoče vidike znamke z najmočnejšo črko na svetu M. Elektrifikacija je temelj za vozno izkušnjo, ki vozniku omogoča, da se ali premika skoraj neslišno ali uživa v občutku visoke zmogljivosti v M slogu. BMW Concept XM tako nakazuje prvi bežni pogled na bodočo obliko prihajajočih luksuznih BMW modelov.

Proizvodnja serijskega modela z imenom BMW XM bo stekla konec leta 2022 v tovarni BMW Group v ameriški zvezni državi Južna Karolina. ZDA so namreč tudi najpomembnejši prodajni trg za novi avtomobil. BMW M bo zato svoje prvo samostojno vozilo od legendarnega BMW M1 predstavil ravno v letu, ko praznuje 50. obletnico. XM bo na voljo samo v obliki priključnega hibrida in izključno kot M model.

Drzno oblikovanje zunanjosti Concept XM odraža visokozmogljive lastnosti avtomobila, kot so dinamika, okretnost in natančnost ter popolnoma električni doseg do 80 kilometrov. Na novo razvit pogonski sistem M Hybrid v BMW Concept XM združuje motor V8 in zelo zmogljiv elektromotor za razvoj 750 konjskih moči (550 kW) in 1000 Nm največjega navora. Prvo elektrificirano vozilo BMW M GmbH v segmentu visokozmogljivih avtomobilov torej kaže pot v prihodnost znamke.

 

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča