BMW Concept XM presega vse!

Matej Jurgele 03.12.2021
bmw-xm-11

BMW Concept XM napoveduje najmočnejši avtomobil BMW M v zgodovini, ki je šel v serijsko proizvodnjo, ta pa naj bi stekla konec prihodnjega leta. Hkrati poudarja izstopajoče vidike znamke z najmočnejšo črko na svetu M. Elektrifikacija je temelj za vozno izkušnjo, ki vozniku omogoča, da se ali premika skoraj neslišno ali uživa v občutku visoke zmogljivosti v M slogu. BMW Concept XM tako nakazuje prvi bežni pogled na bodočo obliko prihajajočih luksuznih BMW modelov.

Proizvodnja serijskega modela z imenom BMW XM bo stekla konec leta 2022 v tovarni BMW Group v ameriški zvezni državi Južna Karolina. ZDA so namreč tudi najpomembnejši prodajni trg za novi avtomobil. BMW M bo zato svoje prvo samostojno vozilo od legendarnega BMW M1 predstavil ravno v letu, ko praznuje 50. obletnico. XM bo na voljo samo v obliki priključnega hibrida in izključno kot M model.

Drzno oblikovanje zunanjosti Concept XM odraža visokozmogljive lastnosti avtomobila, kot so dinamika, okretnost in natančnost ter popolnoma električni doseg do 80 kilometrov. Na novo razvit pogonski sistem M Hybrid v BMW Concept XM združuje motor V8 in zelo zmogljiv elektromotor za razvoj 750 konjskih moči (550 kW) in 1000 Nm največjega navora. Prvo elektrificirano vozilo BMW M GmbH v segmentu visokozmogljivih avtomobilov torej kaže pot v prihodnost znamke.

 

Fotogalerija

BMW Concept XM BMW Concept XM BMW Concept XM BMW Concept XM BMW Concept XM BMW Concept XM BMW Concept XM BMW Concept XM BMW Concept XM BMW Concept XM BMW Concept XM BMW Concept XM

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika