Škoda Kamiq – novi urbani SUV

Matej Jurgele 26.02.2019
Škoda Kamiq – novi urbani SUV

V rastočem segmentu urbanih SUV-jev  ŠkodaKamiq združuje pred­nosti SUV-ja, kot sta večji odmik od tal in višji položaj sedenja, ter okretnost kompaktnega avtomobila. Novi Kamiq z emocionalnim dizajnom, najsodobnejšimi asistenčnimi in infotain­ment sistemi, izjemno prostornostjo in številnimi 'simply clever' rešitvami izpolnjuje zahteve družin in trendovsko naravnanih kupcev.


Predsednik uprave družbe Škoda Auto Bernhard Maier je poudaril: "S Škodo Kamiqom razširjamo našo uspešno paleto SUV-jev v Evropi. Kamiq bo kot prvi urbani SUV za znamko Škoda navdušil nov krog kupcev, zato predstavlja pomemben mejnik modelske ofenzive. Škoda Kamiq je privlačen kot celota; odlikujejo ga tipične lastnosti SUV-jev, kot sta višji sedežni položaj in odlična preglednost, ter dinamične vozne lastnosti, emocionalen dizajn, visoka raven varnosti in najsodobnejša povezljivost. Zaradi izjemne prostornosti in številnih 'simply clever' rešitev pa je to nedvomno prava Škoda."

Nadaljuje tradicijo poimenovanja

Škoda Kamiq povzema uspešni oblikovalski slog SUV-modelov Kodiaq in Karoq ter z žarometi, ki so razdeljeni v dva elementa, pri čemer so zgornji element dnevne luči, skrbi za nove optične poudarke. Urbani SUV temelji na prečni modularni platformi (MQB) in pri dolžini 4.241 mm zagotavlja prostor­nost, značilno za Škodo. S sodobnimi asistenčnimi sistemi, okolju prijaznimi in učinkovitimi pogoni, najnovejšimi infotainment sistemi in najsodobnejšo povezljivostjo je Škoda Kamiq kos izzivom današ­nje mobilnosti posameznikov, obenem pa je še jasneje začrtal emocionalni profil znamke Škoda. Ime Kamiq nadaljuje že poznano nomenklaturo Škodinih modelov SUV. Tudi imeni večjih modelov Škoda Karoq in Škoda Kodiaq se začneta s črko K in končata s črko Q. 


"Pri širitvi naše družine športnih terencev ne stavimo le na enoten oblikovalski slog, tudi nedvoumna nomenklatura s črkama K in Q poudarja pripadnost in zagotavlja dobro prepoznavnost. Kamiq v jeziku Inuitov pomeni nekaj, s čimer se v vsaki situaciji dobro počutimo in ima svoj značaj. To se odlično ujema s tem avtomobilom," je razložil Alain Favey, direktor prodaje in marketinga pri družbi Škoda Auto.


Škoda s Kamiqom v vse bolj priljubljenem segmentu urbanih SUV-jev cilja na novo, mlajšo ciljno skupino, ki jo zaznamujeta sodoben življenjski slog in želja po dogodivščinah. V tem avtomobilskem razredu je poleg terenskega videza še posebej pomembna izjemna učinkovitost, zato je Kamiq na voljo izključno s sprednjim pogonom.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika