Zoo

Sprehodimo se po živalskem svetu prek spleta

Gabrijela Vrbnjak

Sprehod po živalskem vrtu prek Facebook Live

Večina živalskih vrtov ponuja ogled prek Facebook Live. Cincinnati Zoo vsak delovni dan ponuja t.i. domači safari (Home Safari) prek Facebook Live. Na oddajanje v živo se prijavimo tukaj. V vsaki epizodi se predstavi nova žival, pretekli videi so še na voljo. Super izobraževalna vsebina za vso družino!


Monterey Bay iz Kalifornije nam prav tako prek Facebook Live omogoči pogled v akvarije, kjer kraljujejo meduze in morski psiElmwood Park Zoo iz Pensilvanije vsak delovnik predvaja serijo videev "Zoo School" za otroke. Prav tako dnevno predstavi njihove živali.


Ogled živalskega sveta 24/7

Ste si vedno želeli ogledati, kaj živali počnejo čez celoten dan? Panda Tian Tian in Mei Xiang iz živalskega vrta Smithsonian nam odpirata vrata v svoj svet.

Prav tako lahko opazujemo dogajanje v akvarijih, gibanje meduz, rib in drugih vodnih živali iz akvarija Georgia v Atlanti.

Ogledamo si lahko tudi, kaj počnejo gorila, slon, žirafa ali druge zanimive živali na spletni strani Houston Zoo.

Pokukajmo v divjino na drugem koncu sveta

Wild Earth dvakrat na dan gosti ogled safarija v živo iz Južne Afrike ob sončnem vzhodu in zahodu. Med predvajanjem se v živo oglasijo tudi strokovnjaki, ki gledalce vodijo skozi videne izkušnje in odgovarjajo na vprašanja v klepetu.

foto: Unsplash

Explore.org, največja svetovna mreža kamer iz divjine, ponuja široko paleto predvajanj v živo. Poljubno lahko izbiramo oglede plaže pingvinov v Kaliforniji, morskih levov iz britanske Kolumbije, slonov z Južne Afrike in številne druge.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča