Top 10 najlepših plaž v Evropi

CITYLIFE 16.07.2023
Foto: SardiniaBeaches

Cala Tonnarella (Sicilija, Italija)

Foto: Massimo Piacentino

Sicilija je najbrž edini del Italije, kjer lahko še vedno najdemo neokrnjene plaže. Trud enournega trekinga do plaže Cala Tonnarella bo nedvomno poplačan. 

Durdle Door Beach (Dorset, Anglija)

Foto: Alamy

Morda nekoliko presenetljivo, a osupljivo lepo plažo lahko najdemo tudi v Angliji. Plaža Durdle Door se ponaša z velikanskim kamnitim lokom.

Praia de Albandeira (Algarve, Portugalska)

Foto: Lukasz Janyst

Portugalski Algarve privablja ogromno turistov, vendar je čudoviti plaži s turkiznim morjem Albandeira začuda uspelo ostati dokaj neopažena. 

Playa de Migjorn (Formentera, Španija)

Foto: Thomson

Sipine iz belega peska v kombinaciji s kristalnim morjem... Plaža Migjorn na otoku Formentera nas je navdušila. Odprta je tudi za nudiste.

Ile de Ré (Zaliv Biscay, Francija)

Foto: legna69

Na zahodni obali Francije najdemo prvinsko plažo Ile de Ré. Znana je po restavracijah z vrhunsko morsko hrano.

Cala Goloritzé (Sardinija, Italija)

Foto: SardiniaBeaches

Nobena skrivnost ni, da je Cala Goloritzé ena najlepših italijanskih plaž. Vseeno pa še vedno daje občutek skrite oaze. Plaža si je prislužila celo status Unescove naravne dediščine.

Cala Macarella (Menorka, Španija)

Foto: Traveler.es

Cala Macarella predstavlja popoln pobeg od norije na bljižnji Ibizi. Plaža je tako fotogenična, da za njeno fotografiranje ne bomo potrebovali filtrov. 

Navagio (Zakynthos, Grčija)

Foto: Pinterest

Navagio ni le grški biser, ampak zagotovo spada med najlepše plaže v Evropi. Je zelo izolirana, zato je do nje možno dostopati le s čolnom. 

Vik Black Sand Beach (Islandija)

Foto: FeelThePlanet

Nekoliko drugačna, a nič manj lepa, je slavna plaža s črno mivko Vik na Islandiji. Obiskovalcem unikatne plaže domišljijo budijo tudi nenavadne kamnite strukture. 

Zlatni Rat (Brač, Hrvaška)

Foto: Visit Brac

Nam najbližja plaža, ki se je uvrstila na seznam najlepših evropskih plaž, je Zlatni Rat na otoku Brač. Nenavadna oblika, čisto morje in odlični pogoji za vodne športe poskrbijo, da je ta plaža vsako leto bolj priljubljena. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča