Najlepši grški otočki brez kopice turistov

CITYLIFE 11.08.2023
Foto: Unsplash

Otok Andros

Andros je drugi največji otok v Kikladskem otočju. Poleg neokrnjenih plaž je znan po visoki koncentraciji odličnih lokalnih restavracij. Kljub svoji privlačnosti ponuja obilico doživetij, ki so odmaknjena od turističnih množic. 

Otok Ikaria

Ikaria je poznana kot dom številnih stoletnikov. Ta podatek priča o visoki kvaliteti življenja na otoku, kjer vse poteka v počasnem ritmu, a z veliko mero dobre volje. K zdravju domačinov nedvomno pripomore tudi sveža morska hrana.

Otok Kalymnos

Kalymnos je pravi raj za plezalce, ki se želijo gibati v čudoviti naravi, a brez gneče. Čudovit kontrast med modro vodo in kamnom pa navdušuje tudi neplezalce. 

Otok Hydra

Na Hydri ni avtomobilov niti motorjev, zato lahko na otočku najdemo resnični mir in se vrnemo v idilično preteklost. Otok so v preteklosti že obiskali Leonard Cohen, Sophia Loren in skupina Rolling Stones. 

Otok Tinos

Počitnice na otočku Timos niso popolne brez obiska belih kamnitih cerkva. Otok združuje pravoslavno in katoliško vero, kar je v Grčiji posebnost. Tudi plaže na Timosu ne bodo razočarale. Nekatere so odlične za surfanje. 

Otok Syros

Syros je med množico grških otokov poseben zaradi dogajanja skozi vse leto. Čeprav je otok v smislu turističnih obiskov še precej neobljuden, se je na Syros v zadnjih letih preselilo kar nekaj mladih kreativcev, ki želijo ustvarjati v idiličnem okolju. 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča