Recept - Krofi iz pečice

Gabrijela Vrbnjak 14.02.2020
Foto: Depositphotos

Za zdravju prijaznejšo verzijo pustnih krofov ne potrebujemo veliko sestavin. Verjamemo, da imamo večino že kar doma. Vključimo lahko vso družino. Pa začnimo.

Sestavine

  • 400 g moke T400
  • 140 g ostre moke
  • 80 g sladkorja
  • 1 dl olja
  • 1 zavitek kvasa
  • 3 rumenjaki
  • 2 žlici ruma
  • 3 dl mleka (ali po potrebi)
  • malo soli
  • marmelada za nadev in sladkor v prahu za posip

Krofi iz pečice. Foto: Pixabay

Priprava

V skledici zmešamo zdrobljen kvas, 1 žličko sladkorja in moke. V večji posodi zmešamo preostalo moko, dodamo vzhajan kvas in primešamo še druge sestavine. Vse skupaj dobro premešamo z mešalnikom. Mleko dodajamo po potrebi. Testo mora vzhajati toliko časa, da dvojno naraste. 

Ko je testo pripravljeno, ga razvaljamo na približno 6-7 mm debeline in s pomočjo kozarca oblikujemo krofe. Na polovico testa namažemo marmelado, drugo polovico pa pokrijemo čez krog. S prsti stisnemo krof okoli marmelade in ga še enkrat oblikujemo s kozarcem.

Pekač obložimo s papirjem za peko in pustimo vzhajati približno pol ure. Krofe pečemo v prehodno ogreti pečici na 175 stopinj, približno 20 minut. Na koncu jih po želji potresemo s sladkorjem.

Dober tek!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča