Čeferin s podporo Bobincu pri kandidaturi za predsednika OKS-ZŠZ

CITYLIFE 09.12.2022
bobinac-in-čeferinvirlinkedin.jpeg

Bobinac, ki je svojo kandidaturo za predsednika OKS-ZŠZ najavil že pred časom, ocenjuje, da lahko svoje bogate izkušnje, ki jih je desetletja pridobival tako v gospodarstvu, kot v športu, ponudi v dobro največje slovenske športne organizacije. »Olimpijska ambicija je sedaj dozorela in trdno verjamem, da lahko z močno ekipo, ki stoji ob meni, povezovanjem in dialogom ponudim slovenskemu športu, športnim organizacijam, športnim delavcem, aktivnim in nekdanjim športnikom boljše pogoje za njihov nadaljnji razvoj. Verjamem, da je to način, da vsi skupaj dvignemo slovenski šport in zavedanje o pomenu športa za celotno družbo, na višjo raven,« je povedal.

Verjame, da Slovenijo tako v Evropi kot svetu visoko cenijo, kar dokazujejo nešteta zaupanja za organizacijo prvenstev na najvišjih ravneh, kot tudi naši predstavniki v najvišjih organih mednarodnih športnih organizacij. Eden izmed teh je zagotovo Aleksander Čeferin, s katerim se je Bobinac nedavno srečal in mu predstavil vizijo OKS-ZŠZ, ki jo bi realiziral kot predsednik organizacije. Čeferinu je predstavil svoje poglede na spremembe, ki jih ta organizacija slovenskega športa potrebuje, usmerjene predvsem v izboljšanje pogojev za delovanje slovenskega športa ter k dvigu kakovosti na vseh ravneh. »Pogovor z njim je še dodatno utrdil moje prepričanje, da sem sprejel pravilno odločitev in se podal na to olimpijsko pot. In vem, da bom v primeru izvolitve na mesto predsednika OKS-ZŠZ, imel v Aleksandru Čeferinu močnega zaveznika na mednarodnem športnem parketu,« je dodal Bobinac.

Bobinca pri kandidaturi podpirajo tudi številni drugi uspešni gospodarstveniki in poslovneži, med njimi Andrej Božič, predsednik Združenja Manager, Emil Tedeschi, izvršni direktor Atlantic Grupe in predsednik KK Cedevita Olimpija, Franci Pliberšek, lastnik in generalni direktor MIK Celje, Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB, vodilni številnih športnih zvez v Sloveniji, med njimi Enzo Smrekar, predsednik Smučarske zveze Slovenije, Metod Ropret, predsednik Odbojkarske zveze Slovenije, Matjaž Rakovec, predsednik Hokejske zveze Slovenije, številni nekdanji vrhunski športniki, Urška Žolnir, Vid Kavtičnik, dr. Petra Robnik, Tomislav Šmuc, …

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča