5 čudaških uporabnih aplikacij, za katere verjetno še nismo slišali

Gabrijela Vrbnjak 23.02.2021
aplikacije

Tu je 5 morda čudaških, a uporabnih aplikacij, za katere verjetno sploh še nismo slišali. Spoznajmo jih in preizkusimo.

Wolfram Alpha

Zagotovo smo že vsi vprašali Siri ali Google asistentko o kakšnem naključnem dejstvu ali statistiki, in ker nikoli prav zares nobena ne zna odgovoriti, odkloni vaše vprašanje tako, da ga ponudi Googlu. No, aplikacija Wolfram Alpha bo najverjetneje odgovorila na naša vprašanja. Aplikacija uporablja zapleten algoritem za zbiranje podatkov, odgovarjanje na vprašanja in celo sestavljanje poglobljenih poročil za nas - vse v samo nekaj sekundah.

Apple: apps.apple.com

Android: play.google.com

foto: apps.apple

Sleep Cycle

Ne glede na to, ali se zavedamo ali ne, verjetno ne bomo spali tako kakovostno, kot bi morali. Aplikacija Sleep Cycle sledi našemu spalnemu ciklu, pametni alarm uporablja programsko opremo za sledenje gibanju in zvoku za poglobljeno analizo našega spanca. Aplikacija meri povprečni čas spanja, kako globoko spimo, ali smrčimo, itd. - in na podlagi vseh vzorcev od spanja do prebujanja sestavi podrobna poročila, s katerimi si lahko pomagamo izboljšati spanec. Pametni alarm nas prebudi, da ponovno zaspimo, pa nam lahko pomagajo zvočne zgodbe.

Apple: apps.apple.com

Android: play.google.com

Sleep Cycle, foto: apps.apple

RunPee

Zabavna, a če dobro pomislimo, prav zares praktična, aplikacije je RunPee, ki nam pove, kdaj med ogledom filma, se splača smukniti na stranišče. Prav gotovo se je že vsakemu izmed nas zgodilo, da nismo želeli zamuditi dela filma v kinu ali doma. Če nimamo možnosti zaustaviti predvajanja, je ta aplikacija zagotovo za nas! Pa še to - ko se vrnemo iz kopalnice, nam aplikacija pripravi povzetek vsega, kar smo zamudili. Super, kajne?

Apple: apps.apple.com

Android: play.google.com

RunPee, foto: apps.apple

Wakie

Ena izmed čudaških, a v resnici prav kul aplikacij, je tudi Wakie. Pri aplikaciji gre za neke vrste bujenje - izberemo čas za klic, ki je neke vrste alarm in budilka. Brez skrbi se lahko odpravimo spat in aplikacija bo opravila svojwye delo. Toda sledi malce čudni del: Ko je čas, da se zbudimo, nas namesto budilke pokliče naključni neznanec in se pogovori z nami, dokler ne bomo pripravljeni začeti dneva. Bo učiteljica iz Litve, smetar iz New Yorka, ki je ravnokar na odmoru za kosilo? Prenesimo aplikacijo in se prepričajmo sami.

Apple: apps.apple.com

Android: play.google.com

Wakie, foto: apps.apple

Wysa

Še zadnja na tokratnem seznamu čudaških, a uporabnih aplikacij, je aplikacija Wysa. Wysa je prijazen pingvin, s katerim se lahko v klepetalniku pogovarjamo o naših čustvih in občutenjih. Po pogovoru nam ponudi nasvete za duševno zdravje, nasvete za samopomoč in vaje, ki temeljijo na vprašanjih, o katerih smo razpravljali. Wysa ponuja široko paleto tehnik samopomoči za svoje uporabnike, kot so meditacija, joga in dihalne vaje ter nasvete za boljši spanec.

Apple: apps.apple.com

Android: play.google.com

Wysa, foto: apps.apple

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča