Park socialne distance

Gabrijela Vrbnjak 12.05.2020
parcdeladistanceprecht3

Zasnova parka, poimenovanega Parc de la Distance iz strani Studio Precht bi državljanom nudila samoto - 20 minutni sprehod ne da bi kogarkoli srečali ter osredotočenost na notranji jaz, premislek in meditacijo.

Parc de la Distance, foto: Studio Precht

Parc de la Distance je park, oblikovan v luči smernic fizičnega distanciranja v času pandemije, ko so številne države, tudi Avstrija, zaprle javne prostore, med njimi tudi parke. Omogoča 20 minut samote, kratek sprehod v naravi, trenutno osamitev od javnosti, počitek mislim in umu.


Park je zasnovan zaradi ukrepov socialnega distanciranja. Kreativci iz Studia Precht so si zamislili ta park v obliki labirinta na Dunaju - vendar teoretično ga je mogoče prenesti povsod - park sestavlja več 600 metrov dolgih prepletenih poti. Vsaka pot bi imela na vhodu signal, ki bi nakazoval, ali je park prost, ali ga uporablja nekdo drug. Poti, ki so na videz v obliki labirinta, so v bistvu urejene v obliki prstnega odtisa.Studio Precht, ki se nahaja v avstrijskih gorah, sestavlja skupina kreativcev in ustvarjalcev, ki jih vodita Fei & Chris. Oblikujejo zanimive inovativne projekte, eden izmed bolj znanih je tudi The Farmhouse, po vsem svetu na temo ekološke, zdrave prihodnosti, zelene, raznolike in prilagodljive arhitekture, naravnih materialov in vračanje prostora rastlinam.


Fotogalerija

Parc de la Distance, foto: Studio Precht Parc de la Distance, foto: Studio Precht Parc de la Distance, foto: Studio Precht Parc de la Distance, foto: Studio Precht Parc de la Distance, foto: Studio Precht

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika