Najnovejši Instagram trend - roza dalgona kava

Klavdija Rupar 06.05.2020
photo-1587462969622-b0d51d428f6d

Dalgona kava je čez noč postala hit po vsem svetu in uvedla spremembo v načinu pitja kave. Čez noč je, zahvaljujoč vedno bolj priljubljenemu Tik Toku, kremasto penasta kava osvojila ves svet.

Zakaj je dalgona kava tako priljubljena? Gre za enostavno pripravo, za katero potrebujemo le osnovne sestavine, ki jih imamo običajno doma, obenem pa gre za sproščujočo pijačo, ki nam je krajšala dneve (in noči) v času družbenega distanciranja, ko so bile kavarne zaprte.

Korejska kavna mešanica je neke vrste obrnjen kapučino, s kavo na vrhu in mlekom pod njo. 

Recept za dalgono:

V srednje veliki posodi zmešamo 2 jedilni žlici instant kave, 2 jedilni žlici sladkorja in 2 jedilni žlici vroče vode. Za mešanje uporabimo mešalnik. Mešamo toliko časa, da postane mešanica svetlo rjave barve in penasta.

Pogrejemo mleko in ga razdelimo v dva kozarca. Z žlico zajamemo mešanico kave in jo položimo na vrh pogretega mleka ter postrežemo.

Roza dalgona:

Sedaj pa se je na Instagramu pojavila nova verzija dalgone - rožasta dalgona, ki izpade še bolj fotogenična in instagramabilna. V tem primeru namesto kave lahko uporabimo sirup vrtnice ali jagodni Nesquik. 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika