Recept: Božanska Snickers torta

Lana Bauman 30.12.2018
Foto: Depositphotos

Sestavine:

Testo:

  • 2 2/3 lončka večnamenske moke
  • 3 lončke sladkorja
  • 1 lonček kakava v prahu
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 1 ½ čajne žličke pecilnega prahu
  • 1 ½ čajne žličke soli
  • 3 jajca
  • 1 ½ lončka pinjenca
  • 1 ½ lončka vroče kave
  • ¾ lončka rastlinskega olja
  • 2 žlici vanilijevega ekstrata

Krema:

  • 4 žlice masla
  • 1 lonček sladkorja
  • ¼ lončka kondenziranega mleka
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrata
  • 1 ½ marshmallow penic
  • 1 ½ arašidovega masla
  • 1 ½ grobo narezanih slanih arašidov

Slana karamelna glazura:

  • ½ lončka masla
  • 110g kremnega sira
  • ¼ lončka slane karamelne kreme
  • 2 lončka sladkorja v prahu

Čokoladna krema:

  • 225g narezane mlečne čokolade
  • ½ lončka sladke smetane

Okras:

  • dodatna slana karamelna krema
  • narezani arašidi

Priprava:

Najprej se lotimo testa. Za peko potrebujemo tri enake okrogle pekače, saj bomo testo razdelili in ga pekli posebej. Pekače obložimo s peki papirjem, pečico segrejemo na 175 stopinj. V posodi zmešamo moko, sladkor, kakav v prahu, sodo bikarbono, pecilni prašek ter sol. V drugi posodi zmešamo preostale sestavine, nato jih dodamo suhim sestavinam in z električnim mešalnikom mešamo na srednji hitrosti. Ko je masa enakomerna, jo razdelimo v pripravljene pekače ter pečemo 30 minut, oziroma dokler se nam na vilico ne prime masa. Pekače vzamemo iz pečice in pustimo, da se testo nekoliko ohladi, nato ga vzamemo iz pekačev in počakamo dokler ni popolnoma ohlajeno.

Med čakanjem pripravimo kremo. V posodi nad rahlim ognjem raztopimo maslo, dodamo mleko in sladkor ter pustimo da zavre, nato zmanjšamo moč ognja in z občasnim mešanje kuhamo naslednjih 5 minut. Posodo odstavimo in dodamo penice, vanilijev ekstrat, arašidovo maslo ter dobro premešamo, nato dodamo narezane arašide in pustimo da se nekoliko ohladi.

Testo in krema se hladita, zato se lotimo karamelne glazure. Z mešalnikom zmešamo maslo in kremni sir, dodamo slano karamelno kremo in ponovno zmešamo, da dobimo enotno maso. Nato postopoma dodajamo sladkor v prahu in mešamo na manjši hitrosti.

Glavne sestavine imamo pripravljene, lotimo se sestavljanja torte. Eno testo položimo na pladenj, premažemo s polovico kreme na katero nanesemo par večjih žlic karamelne glazure ter enakomerno razmažemo. Na maso položimo drugo plast testa in postopek ponovimo. Zadnjo plast testa premažemo s preostankom karamelne glazure in postavimo v hladilnik za 1 uro ali več – zgornja plast karamelne kreme mora biti strjena.

Spet imamo nekaj časa, zato se lotimo čokoladne kreme. V posodi zavremo sladko smetano in jo prelijemo čez narezano čokolado. Pustimo, da se čokolada stopi in sestavini zmešamo. Ko je torta ohlajenja n asredino počasi zlivamo čokoladno kremo in jo enakomerno razporedimo. Ponovno postavimo v hladilnik in počakamo, da se zgornja plast utrdi. Nato jo po želji okrasimo z dodatno karamelno kremo in arašidi.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča