Recept: Torta Triolada

CITYLIFE 20.12.2018
Recept: Torta Triolada

Za čokoladno doživetje bomo potrebovali dve uri, recept za torto pa je primeren za pekač premera 24 cm.

Torta Triolada

Sestavine za biskvit: 

  • 40 g posebne bele moke Žito
  • 150 g temne čokolade Gorenjka Chef (45 % kakava)
  • 3 jajca
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 60 g masla

Maslo in čokolado stopimo v mikrovalovni pečici in ohladimo. Rumenjake in sladkor penasto umešamo. V rumenjakovo zmes umešamo stopljeno maslo in čokolado ter eno žlico moke. Na koncu zmesi dodamo še sneg iz beljakov. Testo enakomerno vlijemo v namaščen pekač premera 24 cm in pečemo v ventilacijski pečici približno 20 minut na 130 °C. Medtem ko se biskvit peče, pripravimo vse tri kreme. Pečeni biskvit ohladimo.

Sestavine za kreme: 

  • 600 ml sladke smetane
  • 400 g mascarponeja
  • 100 g temne čokolade Gorenjka Chef (70 % kakava)
  • 100 g mlečne čokolade Gorenjka
  • 100 g bele čokolade
  • nastrgana lupinica polovice limone
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja Dolcela

Čokolado vsako posebej stopimo. V belo čokolado vmešamo vaniljev sladkor in nastrgano limonino lupinico. Mascarpone premešamo, da postane kremast. Vanj umešamo na pol stepeno smetano. Zmes razdelimo na tri dele in v vsako čokolado damo po tretjino zmesi. Nežno premešamo vsako zmes. Medtem se je biskvit že ohladil. Nanj vlijemo prvo zmes iz temne čokolade, nato sledi mlečna plast in na koncu bela. Torto postavimo v hladilnik, da se strdi. Preden postrežemo, torto posujemo s čokoladnimi mrvicami. 

Dober tek!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča