Recept - bučkine testenine z domačim pestom

Klavdija Rupar 07.08.2021
pexels-photo-1435896

V hudi poletni vročini si želimo hitre in enostavne priprave kosila in večerje. In kaj je hitreje, kot pripraviti testenine z eno izmed najbolj znanih omak? Tokrat paradižnikovo polivko ali carbonaro zamenjajte za slastni pesto, ki ga lahko pripravite, kar sami doma.

Sestavine:

  • 1/2 skodelice pinjol
  • 1/2 skodelice sveže naribanega parmezana
  • 1 strok česna
  • 2 skodelici listov sveže bazilike
  • 1/2 skodelice oljčnega olja
  • 1/2 limonovega soka
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke sveže mletega popra

Priprava:

Česen, pinjole in parmezan zmešajte z miskerjem. Dodajte svežo baziliko. Med mešanjem mešanici dodajte še oljčno olje. Začinite s soljo, limonovim sokom in nato poskusite. 

Recept - bučkine testenine s pestom

Zakaj ne bi klasičnih testenin zamenjali za bučkine, zraven pa dodali še pesto? Poiskali smo preprost recept za bučkine testenine s pestom, ki bodo zagotovo ena izmed bolj priljubljenih jedi na naslednjem poletnem pikniku.

Sestavine:

  • dve polovici piščančjih prsi brez kosti
  • sol in sveže mlet poper
  • ekstra deviško oljčno olje
  • 2 stroka česna
  • češnjevi paradižniki
  • 2 večji ali 4 manjše bučke
  • mlada čebula
  • 1/2 skodelice pesta
  • nariban parmezan

Priprava:

Piščančja prsa narežite na kocke in jih začinite s soljo in poprom. Popečite jih na oljčnem olju na srednje veliki ponvi. Dodajte česen in popečite še za minutko.

Češnjeve paradižnike narezite na polovico in jih dodajte v ponev z naribanimi bučkami in mlado čebulo. Pečete toliko časa, da bučke postanejo mehke.

Prelijete s pestom, začinite s soljo in poprom ter dobro premešajte. Po vrhu posujte parmezan in uživajte.



Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča