Recept - Slastne bruskete s paradižnikom in mocarelo

Lana Bauman 03.05.2019
Foto: Depositphotos

Brusketa izhaja iz Italije, kjer jo postrežejo kot predjed. Je popečen kruhek, premazan s česnom, olivnim olje in soljo. Nadevi so lahko različni, običajno so zelenjavni. Tradicionalna brusketa ima nadev in paradižnika, mocarele ter sveže bazilike. 

Sestavine:

  • polovica kruha po izbiri
  • strok česna
  • 4 paradižniki 
  • 125 g mocarele
  • sveži listi bazilike
  • sol
  • poper
  • olivno olje
  • kis

Priprava:

Paradižnike in mocarelo narežemo na manjše kose, zmešamo in začinimo s soljo, poprom, kisom in žlico olivnega olja.

Kruh narežemo na manjše kose in ga popečemo. Pečemo ga lahko v pečici, na žaru ali v ponvi. Ko je pečen, ga premažemo s strokom česna in pokapljamo z olivnim oljem. 

Na popečene kruhke naložimo prej zmešano mocaelo in paradižnike ter okrasimo z umitimi bazilikinimi lističi. Na pripravljene kruhke pokapljamo še nekaj olivnega olja in še toplo postrežemo. 

Foto: Unsplash

Foto: Depositphotos

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča