Recept - veganska fižolova juha

Klavdija Rupar 20.02.2021
juha

Sestavine:

  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 korenja, narezana
  • 2 stebla zelene, narezana
  • 1 srednje velika čebula, narezana
  • ¼ skodelice paradižnikov koncentrat
  • 3 stroki česna
  • 1 ½ čajne žličke mlete kumine
  • 1 čajna žlička dimljene paprike
  • 3 skodelice zelenjavne jušne osnove
  • 3 konzerve črnega fižola
  • 1 skodelica zamrznjene koruze
  • avokado in koriander

Priprava:

V večji posodi segrejemo olje. Dodamo korenje, zeleno in čebulo. Kuhamo šest do osem minut in vmes občasno pomešamo. Dodamo paradižnikovo mezgo, česen, kumino in dimljeno papriko. Pokuhamo in mešamo toliko časa, da česen postane zlatorjave barve, paradižnikov koncentrat pa rjavkaste. Vmešamo notri polovico skodelice zelenjavne jušne osnove.

Celotno juho prestavimo v slow cooler in dodamo fižol, koruzo in preostanek jušne osnove. Pokrijemo in kuhamo med štiri in šest ur, odvisno ali izberemo hitro ali počasno nastavitev. Postrežemo s koščki avokada in koriandra.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča