jyskhyggeinterierpikazrim100_1

Črte v interierju - umetnost oblikovanja prostorov

CITYLIFE 28.09.2023

Pri uporabi črt pri pohištvu in dodatkov za dom je pomembno, da ohranimo ravnotežje in uskladimo barve ter s tem ustvarimo harmoničen videz notranje opreme. Prav tako lahko eksperimentiramo s kombinacijo različnih debelin in usmeritev črt, da dosežemo učinek, ki smo si ga zamislili. 

jyskhyggeinterierpikazrim101 1

Stenske tapete z navpičnimi črtami bodo vizualno podaljšale steno, medtem ko bodo vodoravne črte dale vtis širšega prostora. Seveda lahko črte združite z drugimi vzorci in s tem ustvarite edinstveno stensko umetnino, vendar pazite, da ne pretiravate z vzorci. Črtasto ozadje na eni steni lahko deluje kot osrednji poudarek v prostoru in s tem privablja pozornost. Črtaste ploščice na tleh ali preproge s črtami lahko dodajo zanimive vzorce in teksturo notranjemu prostoru. 

jyskhyggeinterier2023101 1

Kaj pa črte in pohištvo ter dodatki za dom?

Izbrano pohištvo s črtastim vzorcem, kot so fotelji, sofe, stoli ali omare, dodajajo dinamičen in sodoben videz prostoru. Pri vključevanju črt v pohištvo je ključno, da ohranimo ravnotežje med vzorci in preostalimi kosi pohištva, ki tvorijo celoten prostor. Prav tako razmislimo o barvnem usklajevanju črt z drugimi elementi v prostoru, da dosežemo stilsko dovršen in estetsko privlačen videz. Kose pohištvo s črtastimi površinami lahko postavite v dnevno sobo, spalnico ali jedilnico. To bo privabilo pozornost in dodalo edinstven element v vaš prostor.

jyskhyggeinterierpikazrim135 1

Uporaba črt v pohištvu je lahko odličen način, s katerim dodamo dinamičnost in karakter notranjemu prostoru. Črte lahko pomagajo ustvariti različne občutke in učinke v interierju, od klasičnih in elegantnih do sodobnih in drznih.

Uporabite črtaste vzorce na odejah, blazinah, prtih, namiznih prtičkih ali drugih dekorativnih dodatkih za dom. S tem boste dodali barve in vzorce v prostor, ne da bi bilo potrebno spreminjati celotno notranjo opremo. Črtaste zavese ali pregrinjala lahko delujejo kot odličen akcent v prostoru. Lahko izberete debele črte za močan vtis ali subtilne črte za bolj umirjen videz.

jyskhyggeinterierpikazrim109 1

Uživajte pri urejanju svojega notranjega prostora in oblikovanju s črtami in ne pozabite črte nikoli niso šle iz mode in ostajajo kot klasičen tradicionalni vzorec, pa naj bo to v modi ali v interierju.

Kako ustvariti svoj "hygge" učinek s črtami?

Hygge je danski koncept umetnosti uživanja življenja v vsakem trenutku, poudarja preprostost, druženje in povezovanje s prijatelji ter ustvarjanje udobnega okolja doma in srečnih trenutkov v vsakdanjem življenju.

jyskhyggeinterier2023pikazrim105 1.jpeg

Ustvarjanje "hygge" učinka s črtami v vašem notranjem prostoru je lahko zelo zabavno in ustvarjalno. Toplo in sproščeno vzdušje z uporabo črt lahko ustvarimo že z izbiro barvne palete. Naj bo to nevtralna barvna lestvica s toplimi odtenki, kot so bež, siva, pastelni odtenki in naravne barve lesa. Te barve bodo pripomogle k občutku udobja in umirjenosti, ki je značilen za "hygge".

Izberite pohištvo, ki je udobno in vabi k sprostitvi. Mehke črtaste sedežne garniture ali fotelji bodo ustvarili pravo "hygge" vzdušje. Ne pozabimo na udobne blazine in odeje, ki bodo še dodatno pripomogle k občutku udobja. Izogibajte se prekomerni količini črtastih vzorcev, da ne ustvarite prevelikega kaosa. Manj je lahko več, zato se odločite za subtilne črtaste poudarke in pazite, da se bo vse skladalo z ostalimi pohištvenimi elementi in dodatki v prostoru. Naj bo vaš prostor za sprostitev in uživanje v harmoniji in ravnovesju. Pomembno je, da ustvarite prostor, kjer se počutite udobno, sproščeno in povezano z naravo ter svojimi najbližjimi. In kje bomo našli pohištvo in dodatke za dom, s katerimi si bomo ustvarili svoj edinstven "hygge" kotiček ... »Hygge je tam, kjer je JYSK«

Nova kolekcija in priljubljeni kosi pohištva za vaš dom vas že čakajo v prodajalnah JYSK in na jysk.si/Indoor2023! »Dansko podjetje JYSK letos praznuje že 15. let odkar je svoj dom našel tudi v Sloveniji!«

modnavplivnicapikazrimSpremljajte tudi modno vplivnico Piko Zrim na www.instagram.com/pika_zrim in si poglejte kako si lahko s pohištvom JYSK, kot so trendovski modri stol, udoben črtast fotelj in oblazinjena stylish sofa, ustvarite svoj lasten »hygge« kotiček kar doma.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča