jyskhyggeinterierpikazrim120

Trije modni kosi v skandinavskem stilu

CITYLIFE 13.09.2023

jyskhyggeinterierpikazrim108cIn na kaj vi pomislite, ko slišite izraz »hygge«? Danski koncept udobja »hygge« je postal prava svetovna senzacija in osvojil svet s svojo preprosto filozofijo - najti vsakdanjo srečo v udobju in umirjenosti. Hygge je umetnost uživanja življenja v vsakem trenutku. Poudarja pomen preprostosti, druženje in povezovanje s prijatelji ter ustvarjanje udobnega okolja doma in srečnih trenutkov v vsakdanjem življenju.

Umirjenost in udobnost v skandinavskem duhu

Hygge združuje toplino, udobje in sprostitev v enem. Gre za idejo, ki poudarja pomembnost drobnih trenutkov zadovoljstva in druženja, predvsem pa udobja v vsakdanjem življenju. Kako doseči »hygge« v vašem domu? Poudarek je na mehkem oblazinjenem pohištvu, toplih odejah umirjenih barv, preprostih dodatkov za dom in svečah. Ustvarite si udoben prostor, kjer se lahko sprostite in obenem uživate v svojem interierju. Z različnimi teksturami in oblikami lahko dodate svoj osebni pridih. S pomirjujočimi in čistimi linijami v vašem domu se lahko odmaknete od vsakdanjega vrveža okoli sebe. Hygge v ospredje postavlja tudi povezovanje s prijatelji in družino. Ustvarite intimno vzdušje ob svečah, ob skodelici čaja in ob domačih piškotih, ki ste jih ravno spekli.

jyskhyggeinterierpikazrim116

Skandinavci cenijo in obožujejo naravo, zato je pomembno tudi vključevanje naravnih elementov v vaš interier. Rastlinje, leseni dodatki za dom, osebni predmeti in naravna svetloba lahko pomagajo ustvariti »hygge« vzdušje v vsakem kotičku vašega doma. Če želite dodati »hygge« v svoj dom, premislite o kosih pohištva, ki združujejo udobje in estetiko. Udoben fotelj ali sofa z mehkimi blazinami sta lahko odlična izbira. Ne pozabite dodati še sveč, tople svetlobe in priljubljenih knjig ter uživajte v sproščenih trenutkih udobja v svojem domu.

jyskhyggeinterierpikazrim125

Tako kot so oblačila odraz naše osebnosti, našega sloga in razpoloženja, tako ni nič drugače pri izbiri kosov pohištva in dodatkov za dom. Vsak dan še preden se dan dobro začne najprej stopimo do svoje garderobne omare ter skrbno kombiniramo oblačila in dodatke s katerimi se želimo tisti dan predstaviti drugim. Tudi pri opremljanju doma stremimo k svojim željam in idejam s katerimi bomo dom približali načinu življenja in osebnosti.

jyskhyggeinterierpikazrim133

Trije čudoviti kosi pohištva, ki sledijo filozofiji hygge in so osvojili modno vplivnico Piko Zrim:

Trendovski modri stol
Z elegantnim dizajnom in mehkimi oblazinjenji je lahko minimalističen, trendovski modri stol prava izbira za ustvarjanje »hygge« kotička. Modra barva bo dodala občutek umirjenosti in harmonije v vašem prostoru.
jyskhyggeinterierpikazrim138

Udoben fotelj s črno sivimi črtami
Klasičen črtasti vzorec je vedno v modi, saj prinaša svežino in dinamiko v prostor, pa naj si bo to v stari obnovljeni hiši nekje na obrobju mesta ali v modernem novem stanovanju v prestolnici. Udoben črtast fotelj ni samo estetsko privlačen, temveč tudi izjemno udoben. S tem kosom pohištva lahko enostavno ustvarite »hygge« vzdušje, kjer se boste želeli zaviti v toplo odejo in preživeti sproščene večere ob svečah. Vsak izmed vas v svojem domu potrebuje udoben kotiček, kjer se lahko sprosti ob branju dobre knjige ali ob omamno dišeči skodelici čaja.

jyskhyggeinterierpikazrim100
Mehka oblazinjena stylish sofa
Sofa je osrednji kos pohištva v vsakem dnevnem prostoru, zato je še toliko bolj pomembno, da je ne samo udobna, ampak tudi stilsko dovršena. Njen sodobni dizajn in kakovostni materiali bodo vašemu domu dodali pridih »hygge«, ki ga boste oboževali vsak dan bolj.

jyskhyggeinterier2023107

»Dansko podjetje JYSK letos praznuje že 15. let odkar je svoj dom našel tudi v Sloveniji!«

Hygge je več kot le trend - gre za način življenja, ki poudarja pomembnost drobnih trenutkov sreče in udobja. Hygge je način življenja, ki nas spominja, da sreča ni odvisna od materialnih stvari, ampak od trenutkov sprostitve in povezovanja z bližnjimi. S sledenjem skandinavskemu duhu »hygge« lahko najdete več umirjenosti in udobje v svojem vsakdanjem življenju. In kje lahko najdete vse, kar potrebujete za ustvarjanje »hygge« atmosfere? Odgovor je preprost: »Hygge je tam, kjer je JYSK«

Nova kolekcija in priljubljeni kosi pohištva za vaš dom vas že čaka v prodajalnah JYSK in na jysk.si/Indoor2023!

jyskhyggeinterier2023pikazrim100.jpeg

Spremljajte modno vplivnico Piko Zrim na www.instagram.com/pika_zrim in si poglejte kako si lahko s pohištvom JYSK, kot so trendovski modri stol, udoben črtast fotelj in oblazinjena stylish sofa, ustvarite svoj lasten »hygge« kotiček kar doma.

Fotografije: Enja Brelih in promocijsko gradivo

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča