Dodatki, ki jih potrebujete, da bosta vaša predsoba in hodnik vedno urejena

Klavdija Rupar 15.05.2023
hodnikpredsobaikeahemnes

Ko na obisk vabimo svoje prijatelje ali družinske člane, se trudimo, da bi svoje stanovanje predstavili v kar najlepši luči. Počistimo vse površine (tudi tiste, ki sploh niso na ogled), saj nam je neprijetno, da bi imeli goste v umazanem stanovanju, obenem pa nas vedno skrbi, kaj bodo drugi rekli o naši čistoči.

Vsi pa se tudi zelo dobro zavedamo, da bodo največ poudarka dali na predsobo oziroma hodnik, v katerega bodo stopili skozi vhodna vrata. In to je del doma, ki je hitro lahko preveč natlačen, poln jaken, čevljev in torb ter pošte, na kateri se nabira prah.

Da vam ne bo več nerodno, vam predstavljamo nekaj dodatkov za interier, ki bodo vašo predsobo in hodnik takoj spremenili v najbolj pospravljen del stanovanja.

Površina, na katero lahko odložite stvari

Miza ali polica, na katero boste lahko odlagali stvari, pa ima lahko tudi estetski doprinos. Dodajte ji še manjšo lučko, ali jo dekorirajte z okvirji in vazo rož. Še bolje je, če izberete polico ali komodo s predali, saj boste tako imeli nekaj malega prostora, kamor boste lahko pospravili stvari, ki jih ne potrebujete vsak dan. 

pexels dmitry zvolskiy 2082091

Posoda ali pladenj

Na polico ali mizo položite posodo ali pladenj, v katero lahko odlagate ključe, sončna očala, denarnico in ostale manjše predmete, ki si želite, da so ves čas na dosegu roke, obenem pa ne bodo ležale razmetane po celotnem stanovanju.

pexels adrienne andersen 2387753

Kljuke

Kljuke so nujna stvar v predsobi, saj nanje lahko obesite ključe, torbe, jakne, obenem pa vam prihranijo kar nekaj prostora. Lahko izberete samo takšne za jakne, ali pa se odločite za različne stile in jih namestite na več delov predsobe. 

pexels rodolpho zanardo 1309095

Določen prostor za čevlje

Nihče si ne želi umazanih čevljev razmetanih po celem stanovanju, fino pa je, da imate na dosegu roke (oz. noge) ves čas čevlje, ki jih samo nataknete, ko je potrebno pobrati pošto, ali najljubše superge, ki jih nosite večino časa. Lahko se odločite za pravo omarico za čevlje, v katerih boste imeli organiziranih več čevljev, ali pa samo stojalo, na katero boste položili čevlje, ki jih večinoma nosite v tistem trenutku, ostali pa naj ostanejo pospravljeni v omari.

pexels pnw production 9218402

Ogledalo

Ogledalo je obvezen del predsobe, saj lahko pred odhodom še zadnjič preverite ali sta frizura in makeup v redu in poskrbite za zadnje popravke. Obenem pa ogledalo poskrbi tudi za malenkost večji in svetlejši prostor. 

pexels nadine wuchenauer 1528975


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika