5 preprostih nasvetov preden se lotite prenove doma

Klavdija Rupar 28.04.2023
domprenovafotounsplash

Se v kratkem lotevate prenove stanovanja? Ali pa že nekaj časa razmišljate o tem, ampak nekako ne najdete časa in energije obenem pa niti ne veste točno, kaj vse bi želeli spremeniti? 

Da vam vsaj malo priskočimo na pomoč, smo poiskali nekaj preprostih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri prenovi, da bo vaš interier še bolj prijeten za bivanje.

Estetika je lepa, ampak glavno je udobje

Zakaj bi kupili stol ali kavč, ki je lep na prvi pogled, ko se usedete nanj, pa lahko zdržite le nekaj minut, preden vas začne zbadati v različne dele telesa? Ključ do lepega in prijetnega domovanja, je udobje. Če ste torej neodločeni med estetiko in udobjem, potem izberite slednje. In vedno lahko dodate dodatke, kot so odeje, okrasne blazine, kavne mizice ipd. kar bo prostor polepšalo.

pexels element digital 1125136

Osredotočite samo na eno stvar naenkrat

Večina med vami najbrž nima skritih milijonov na računu, da si boste naenkrat privoščili celotno prenovo stanovanja. Zato se osredotočite na eno stvar naenkrat in najprej izberite tisto, ki najbolj potrebuje prenovo. Če izberete dnevno sobo, začnite razmišljati, kakšne bodo stene, kakšen kavč boste kupili, boste imeli kakšne umetnine itd. Naj vam prenova ne izprazni bančnega računa.

Ne kupujte nepotrebnih kosov

Po spremljanju vseh mogočih trendov na družbenih omrežjih se hitro lahko znajdete v začaranem krogu, ko najdete tisoč in eno opremo, ki bi jo imeli v vašem novem domu. Ampak v resnici je to brez pomena. Hitri in impulzivni nakupi so najslabši, saj bodo samo zapolnili prostor in vanj prinesli nepotrebno navlako. Raje denar prihranite za kose, ki jih res potrebujete in stanejo malenkost več denarja.

pexels lisa fotios 1090638

Poskrbite za svetlobo v prostoru

Močne in temne barve vsake toliko lahko polepšajo prostor, ampak če bo tega preveč, vam hitro lahko vplivajo na razpoloženje, obenem pa bodo prostor zmanjšale, prostor pa bo izpadel tudi bolj nagneten. Dodajte luči, kremne barve, svetle bež odtenke in izberite bolj svetlo pohištvo - vse to bo poskrbelo, da bo prostor izpadel večji.

pexels maksim goncharenok 4352247

Ne bojte se mešanja stilov

Ne sledite slepo trendom, ampak v prostor vnesite svojo osebnost. Če to pomeni, da si zaželite v enem prostoru več različnih stilov, s tem ni nič narobe. Lahko imate minimalističen stil in mu dodate bolj luksuzne ali drzne kose. Ne bojte se mešanja stilov, če so vam všeč, bodo zagotovo delovali skupaj.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika