Spomladanske barve, ki bodo polepšale vaše domovanje

Klavdija Rupar 28.03.2023
interierpomlad-unsplash-1

Pomlad je tu! Z bolj toplimi in sončnimi dnevi, ki bodo poskrbeli, da bomo ponovno malenkost bolj srečni, veseli in da bo čas zunaj bolj prijeten. 

Z novim letnim časom pa je obvezno, da poskrbite tudi za osvežitev svojega domovanja. Zato smo danes pripravili seznam barv, s katerimi boste posodobili izgled vašega doma in ga pripravili na prihajajoče pomladne dni.

Svetli odtenki

Nič nenavadnega, da letos oblikovalci prisegajo na svetlejše barve tako pri barvah sten kot pri barvah dekorja. Pomlad je namreč znana po svetlih, utišanih tonih, ki se bodo nadgrajevali vse do poletja. Razmišljajte v smeri svetlejših odtenkov modre, zelene, roza in celo rumene.

interierrozaodtenek1 unsplashinterierrozaodtenek unsplash

Apnenčasta barva

Barva, ki spominja na apnenec ima mineralno osnovo, kar povzroči občutek krede oz. oblačnosti na stenah. Letos izredno priljubljena barva, bo poskrbela za globino in karakter sobe, ki jo boste pobarvali z njo.

interierapnenec unsplash

Različni odtenki bele barve

Z vsemi barvnimi odtenki, ki so na voljo, najbolj klasični odtenki spregovorijo najglasneje. Sveža, čista bela barva ali pa malenkost bolj umazani odtenki bele, ustreza vsakemu prostoru. Bela barva namreč poskrbi za zračen prostor in prostoru omogoči veliko svetlobe. Obenem pa celotnemu domovanju doda pridih čistoče spomladanskega čiščenja.

interierbela2 unsplashinterierbela1 unsplashinterierbela unsplash

Starinske barve

Še en spomladanski trend, ki bo letos izredno priljubljen, so starinske barve, med katere spadajo opečnato rdeča, zaprašena barva vrtnic, zemeljsko modra in žametno rumena. Sicer gre za tone, ki so bolj značilni za jesen, a letos bodo moderne precej bolj zgodaj.

interierrumena unsplash

Črna

Črna barva za interier zveni čudno, a vseeno bo letos izredno priljubljena. Zakaj? Ker je bogata, preprosta in predvsem nepričakovana. Ta bogat ten barve je sicer veliko presenečenje, a z njim boste zagotovo imeli najbolj moderen dom. Poskrbela bo za prefinejenost in občutek luksuza obenem pa bo prostor naredila topel in vabljiv.

interiercrna unsplash 1interiercrna1 unsplashinteriercrna2 unsplash

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika