Enostavna dekoracija prostora z velikim učinkom

Helena Peterlin 06.03.2023
stiroporenostavna-dekoracija-prostora-v-velikim-učinkomtkk1fotoshutterstock

Za montažo dekorativnih elementov iz stiropora na steno ali strop sta nam na voljo dve poliuretanski lepili TKK PU FIX. Za lepljenje in nameščanje manjših elementov iz stiropora lahko uporabimo PU FIX FAST FIXING ADHESIVE, za nameščanje večjih elementov pa PU FIX INSULATION ADHESIVE.

Eden od razlogov za priljubljenost elementov iz stiropora je njegova cenovna dostopnost v primerjavi z drugimi dekorativnimi materiali, kot sta les ali kamen. Zaradi tega je to stroškovno učinkovita izbira za tiste, ki želimo svojim stenam dodati stil in značaj, ne da bi pri tem pregloboko segli v žep. Stiropor je tudi lahek in enostaven za namestitev, zaradi česar je priročna izbira za različne projekte ''naredi sam''. Zaradi majhne teže pa je zelo primeren za izvedbo različnih stenskih oblog, ki ne zahtevajo trdnih sidrnih sider, da bi ostale pritrjene na steno.


Elementi iz stiropora stenam dodajo globino in vizualno zanimivost ter ustvarijo edinstvene in privlačne dizajne. Uporabljamo jih lahko za ustvarjanje 3D vzorcev in tekstur na stenah in celo na stropu, kar vsakemu prostoru doda globino, moderen in sodoben pridih ter posebno vizualno privlačnost.

Ko se bomo odločali za nakup, oziroma izbirali dekorativne elemente iz stiropora za dekoracijo sten v našem domu pa nam svetujejo, da upoštevamo nekaj dejavnikov zaradi katerih bo končni rezultat še boljši:

  • Slog: upoštevajmo obstoječi slog sobe, ki jo bomo dekorirali, in pomislimo, kakšen končni vizualni učinek želimo doseči. Novi dekorativni elementi naj obstoječo opremo v prostoru dopolnjujejo in poudarijo splošni slog prostora.
  • Velikost in oblika: elementi iz stiropora, ki jih želimo namestiti v prostor, naj bodo po velikosti sorazmerni z velikostjo prostora, oziroma z velikostjo stene, na katero jih bomo namestili. Tudi oblika elementov naj dopolnjuje arhitekturo in dizajn prostora.
  • Tekstura in dizajn: izbiramo lahko med različnimi teksturami in dizajni, vključno z geometrijskimi vzorci, cvetličnimi motivi in abstraktnimi oblikami. Izberimo elemente, ki prostoru dodajo globino in vizualno zanimivost ter dopolnijo obstoječi dekor.
  • Barva: elemente iz stiropora lahko tudi pobarvamo. Izberimo barvo, ki dopolnjuje obstoječo barvno shemo prostora. Če pa želimo, da elementi izstopajo, izberimo kontrastno barvo, ki prostoru doda poseben pečat.

Na splošno pri izbiri elementov iz stiropora za notranjo dekoracijo sten in stropov upoštevajte slog, velikost, teksturo in barvo, da zagotovimo, da novi dekorativni elementi prispevajo k splošni estetiki prostora. 

Seveda pa je dekoracija sten in stropov z dekorativnimi elementi iz stiropora mogoča tudi ob prenovi stanovanja. Tako prenovljeno stanovanje dobi še posebno estetsko in elegantno dodano vrednost.

Trend elementov iz stiropora za notranjo dekoracijo sten in stropov se bo verjetno nadaljeval, saj ljudje radi iščejo cenovno dostopne in vsestranske možnosti, s katerimi bodo svojemu domu dodali poseben stil in svojstven značaj.

Več na ttk-group.com!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika